In de techniek solliciteren zonder werkervaring

Terug naar overzicht
Sollicitatietips

In de techniek solliciteren zonder werkervaring

Je komt net van school en bent op zoek naar je eerst baan in de techniek. Maar waar moet je dan beginnen? Gelukkig is de arbeidsmarkt goed en zijn er genoeg technische professionals nodig. Maar het moet wel een leuke baan zijn natuurlijk!

De juiste technische functie

Misschien heb je tijdens stages al ervaring opgedaan met het werken in jouw vakgebied. Dan weet je ook beter wat je wel – of juist niet – wilt in een baan. Weet je al of je bij een groot of klein bedrijf wilt werken? In de techniek of juist niet? In een team of juist zelfstandig? Ben je bereid om verder te reizen of wil je liever niet in de file staan? En vergeet de functie-inhoud niet! Er zijn genoeg specialisaties om je verder in te verdiepen. Of kies ervoor om je verder te ontwikkelen met een tweede studie of traineeship. Denk hier goed over na voordat je gaat solliciteren.

Wil jij je verder ontwikkelen in je vakgebied?

Bekijk hier onze 8 verschillende traineeships in de techniek

Bekijk nu

Maar denk ook na over de arbeidsvoorwaarden – zoals het salaris, mogelijkheid om flexibel te werken, leaseauto, reiskostenvergoeding of aantal vakantiedagen – en welke jij het meest belangrijk vindt. Heb je dat voor jezelf helder? Dan kun je aan de slag met solliciteren.

Lees ook

Met succes solliciteren zonder werkervaring

Het lijkt of er bij alle leuke functies om jaren werkervaring wordt gevraagd, maar ga niet alleen af op een vacaturetekst. Solliciteren zonder werkervaring kun je zelf tot een succes maken. Vertel waarom jij de geschikte kandidaat bent voor de functie en licht dit toe met de ervaringen uit je studie, stage en/of bijbaantjes. Vergeet andere activiteiten niet, zoals bestuursfuncties, commissiewerk, hobby’s of vrijwilligerswerk. Leg de focus op jouw sterke punten.

Lees ook

Het gesprek inplannen

Uitgenodigd op gesprek? Een eerste gesprek is vaak spannend en helemaal als je er nog weinig ervaring mee hebt. Zorg er in ieder geval voor dat je goed voorbereid het gesprek ingaat. Lees je in over de organisatie, verdiep je in de functie en bedenk vooraf praktijkvoorbeelden om je kernkwaliteiten mee toe te lichten. Alle sollicitatietips vind je hier!

Solliciteren zonder werkervaring

Je kunt natuurlijk ook altijd hulp vragen bij het solliciteren. Onze consultants hebben veel ervaring en weten je de juiste tips & tricks te geven om jouw sollicitatie tot een succes te maken.

Lees ook