In gesprek met leidinggevende monteur Ronny
Terug naar overzicht
Groeiverhalen

In gesprek met leidinggevende monteur Ronny

We zijn in gesprek met een van onze professionals, namelijk Ronny Willems. Ronny begon ooit als hulpmonteur en heeft zich bij dat bedrijf opgewerkt tot leidinggevende monteur van elektrische installaties.

Van monteur naar tekenaar

De afgelopen jaren was Ronny monteur buitendienst en daarom moest hij vaak storingsdiensten draaien. Om meer tijd met zijn gezin – drie jonge kinderen – door te brengen, besloot hij dat deze functie niet meer passend was bij zijn ambities. Een baan als tekenaar via Voort was voor hem de oplossing.

Ronny kwam in contact met consultant Maartje. Naar aanleiding van de wensen van Ronny stelde zij voor om op gesprek te gaan bij Enexis als tekenaar. Dat zag Ronny eigenlijk niet zitten, maar Maartje wist hem te overtuigen om toch te gaan. Ronny vertelt hoe dat ging: “Ik zei altijd dat ik nooit in mijn leven tekenaar zou worden, dat leek me echt helemaal niets voor mij. Maar ik ben toch op gesprek geweest en we matchen eigenlijk heel goed.” De samenwerking met zijn consultant Maartje vindt Ronny perfect: “Dat is altijd goed gegaan, ik heb er niets op aan te merken.”

Op de fiets

Deze locatie van Enexis bevindt zich in Roosendaal, de woonplaats van Ronny. Een baan zo dichtbij huis is ideaal voor Ronny en zijn gezin: “Ik begin zo rond half 7 en dan kan ik om half 4 stoppen en de kinderen uit school halen. Een ander pluspunt is dat ik nu op de fiets naar mijn werk kan.”

Lees ook

Flexibiliteit

Ronny vertelt dat het een goede keuze was om zich te laten detacheren: “Ik vind het fijn om flexibel te zijn en ik heb nu het gevoel dat ik makkelijk kan overstappen wanneer het niet bevalt. Het voordeel van een detacheerder vind ik vooral de contacten, je komt makkelijker op gesprek bij sommige partijen. En als ik eenmaal op gesprek mag, kan ik mezelf daar bewijzen.”

Ontwikkeling staat voorop

De Voort Academy ziet Ronny als een groot voordeel: “Het is echt een investering in jezelf. Je kunt je ontwikkelen en het staat goed op je CV.” Dat ontwikkeling een belangrijk punt is voor Ronny is niet voor niets: “Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk een opleiding is. Eerst had ik alleen MBO-2 en toen kwam ik nergens aan de bak. Op eigen initiatief ben ik een MBO-4 opleiding gaan volgen. Toen ik mijn diploma had behaald, kon ik overal aan de slag.”

Inmiddels heeft Ronny bij Voort een cursus timemanagement en een cursus effectief communiceren gevolgd. “Met veel plezier en succes”, vertelt Ronny. “Vooral de cursus effectief communiceren was goed voor mij. Ik ga nu anders gesprekken in en denk veel meer na voordat ik begin te ratelen” lacht Ronny. “Hierna wil ik nog een CAD tekenaar cursus doen en misschien ook MS works.”

 

Benieuwd naar welke trainingen je allemaal kunt volgen? Bekijk het aanbod.

Lees ook