Hoe Wilmer de gok waagt en doorgroeit naar Service Coördinator

Terug naar overzicht
Groeiverhalen

Hoe Wilmer de gok waagt en doorgroeit naar Service Coördinator

Een nieuwe baan zoeken, blijft spannend. Daar weet Wilmer Groethals (34) alles vanaf. Hij is servicemonteur buitendienst en wil meer. Met een hbo-opleiding op zak, kan hij ook meer. Alleen moet hij daarvoor een nieuwe baan zoeken. Het oude vertrouwde opgeven voor iets nieuws. Wilmer gaat ervoor en krijgt deze kans via Voort.

Wilmer kent Voort via zijn broertje. Hij besluit zich in te schrijven. “Ik was nieuwsgierig naar Voort en benieuwd hoe ik in de markt lag.” Hij komt in gesprek met Johan Olivier, consultant Installatietechniek in de regio Heerenveen. Die ziet meteen potentie in hem en heeft diverse opties klaarliggen. Een van die opties is Service Coördinator bij BAM. Wilmer besluit het gesprek aan te gaan en na drie rondes weet hij het zeker: deze kans gaat hij pakken.

Lees ook

Uit je comfortzone

Alhoewel het soepel klinkt, gaat zijn keuze niet zonder slag of stoot. Wilmer werkt al zeven jaar voor zijn oude werkgever. Hij weet wat hij heeft. Kent de mensen. Lekker vertrouwd, noemt hij het ook wel. Op zoek gaan naar een nieuwe baan, is dus best een flinke stap voor Wilmer. “Je ruilt iets bekends in voor iets totaal onbekends. Dat is spannend.” Toch durf hij de stap te maken. Mede dankzij Johan, die hem wijst op zijn ambitie.

BAM ziet de ideale match in Wilmer. Een achtergrond in de techniek, maar ook een hbo-diploma waarmee hij skills als coördineren onder de knie heeft. Inmiddels werkt Wilmer al een paar maanden voor Voort bij BAM. Een organisatie die goed bij hem past en waar veel kansen liggen.

Service Coördinator

Wilmer werkt als Service Coördinator op de afdeling Bouw & Installatietechniek. Samen met twee collega´s is hij verantwoordelijk voor de planning van dertig monteurs. Zij worden ingezet voor storingen en onderhoud aan gebouwen die BAM beheert. Hiervoor moet Wilmer goed kunnen prioriteren. “Als je vier casussen tegelijkertijd krijgt, moet jij bepalen welke het meest urgent is. Dat is leuk als je aan het eind van de dag alles hebt opgelost, maar op zo’n moment is het stressvol. De kunst is dan om rustig te blijven, want anders krijg je niets gedaan.”

“Met de persoonlijke trainingen die in het talentprogramma zitten, kan ik groeien in mijn communicatie naar anderen toe.”

Persoonlijke ontwikkeling

Voor Wilmer is deze rol helemaal nieuw. Dat betekent dat hij nog veel kan ontwikkelen. “Ik vind het soms lastig om op mijn bek te gaan en fouten te maken, maar dat hoort bij het leren.” Dat leren vindt Wilmer belangrijk. Zo kaart hij bij Johan aan dat hij graag aan zijn persoonlijke ontwikkeling wil werken. Johan denkt meteen aan het talentprogramma Persoonlijk Leiderschap, waarmee je werkt aan skills als communiceren, adviseren en profileren.

Wilmer besluit het talentprogramma te volgen en dat bevalt hem nog altijd goed. “Het is een leuke en diverse groep, dus we leren ook veel van elkaar. Met de persoonlijke trainingen die in het talentprogramma zitten, kan ik groeien in mijn communicatie naar anderen toe.” In zijn rol als Service Coördinator is Wilmer de schakel tussen de klant en monteur. Een rol waarbij hij dus veel moet communiceren.

De trainingen die Wilmer volgt, kan hij ook toepassen in de praktijk. “Ik vind het leuk dat de trainingen mij bewust maken van bepaald gedrag. Doordat ik het herken, weet ik hoe ik het beste kan reageren. Ik snap mensen en hun positie hierdoor beter en ben mij bewust van het effect van mijn reactie.”

“Voort had goed in kaart wat bij mij past. Ze hebben gezorgd voor de juiste match”

Toekomst

Eind september 2022 is Wilmer klaar met zijn talentprogramma. Wat hij dan precies wil, weet hij nog niet. “Ik weet nog steeds niet wat ik wil worden als ik later groot ben,” lacht Wilmer. Dat het een functie in de techniek is, weet hij zeker. Het talentprogramma Persoonlijk Leiderschap helpt hem verder te komen op het gebied van zijn persoonlijke skills. Zodat hij niet alleen vakinhoudelijk, maar ook persoonlijk kan groeien.

Alhoewel het in het begin even spannend was, is Wilmer blij dat hij de stap heeft gemaakt. “Ik ben blij dat Voort mij de kans heeft gegeven om door te groeien. Ze hadden heel goed in kaart wat bij mij past en hebben gezorgd voor een goede match. De zekerheid dat jij wordt geholpen aan een baan, geeft een fijn gevoel.”

“Met de persoonlijke trainingen die in het talentprogramma zitten, kan ik groeien in mijn communicatie naar anderen toe.”

Word jij Wilmers nieuwe collega?

Ben jij net als Wilmer toe aan een nieuwe stap? En wil jij jezelf blijven ontwikkelen als professional? Dan zit je bij Voort goed. Of je nou een starter bent of een ervaren professional. Wij vinden een baan voor je waar jij kan groeien. Bekijk de vacatures of kom vrijblijvend kennismaken.