Elektronisch inspecteur Robert: “Je kan het zo gek niet bedenken of ik heb
Terug naar overzicht
Groeiverhalen

Elektronisch inspecteur Robert: “Je kan het zo gek niet bedenken of ik heb het gezien.”

Als servicemonteur liep Robert (31) in het verleden vaak tegen hetzelfde probleem aan. Een groot deel van zijn werk was het oplossen van inspectierapporten. Echt veel inhoudelijke kennis over de rapporten was er niet. Daarom besloot hij de verdieping op te zoeken. Om zo uiteindelijk door te groeien naar inspecteur en zélf de inspecties te verzorgen.

Van servicemonteur naar inspecteur

Inmiddels werkt Robert al vijf jaar als fulltime inspecteur. “Ik hield me steeds meer bezig met inspecteren. Zo ben ik eigenlijk gegroeid van servicemonteur naar inspecteur.” Dat zijn werk niet saai is, staat vast. Hij bezoekt iedere dag uiteenlopende organisaties, zoals defensie, lab- en onderzoeklocaties of de farmaceutische industrie. Maar Robert komt ook regelmatig op NS-stations terecht, om te kijken of alle elektronische installaties daar in orde zijn.

“Mensen hebben geen idee hoe gevaarlijk blootliggende elektrische installaties kunnen zijn.”

Veel vrijheid

“Het is echt heel leuk werk,” vertelt Robert. Hij vindt het heerlijk dat hij veel vrijheid heeft in zijn werk en dat hij lekker zelfstandig kan werken. “Ik mag zelf bepalen hoe ik mijn dag indeel. Iedere zes weken krijg ik een lijst met klanten waar ik op bezoek mag komen. Dan kijk ik zelf wanneer ik waar heenga en regel ik het met de klanten.”

De ene keer is Robert binnen een uurtje klaar, maar de andere keer is hij één week bij een klant bezig. “Het ligt aan de grootte van het object. Stel ik moet een complete fabriek controleren, moet ik allemaal verschillende locaties binnen de organisatie bekijken. Dan ben ik wel even bezig.”

Voorkomen van dodelijke ongelukken

Als inspecteur van elektronische installaties voorkomt Robert dodelijke ongelukken. “Mensen hebben geen idee hoe gevaarlijk blootliggende elektrische installaties kunnen zijn.” Zo maakt hij de meest bijzondere dingen mee op werk. “Je kan het zo gek niet bedenken of ik heb het gezien. Alles waar elektra bij komt kijken, kom ik bij kijken. Soms ziet het er netjes uit, maar soms kom ik ook echt gevaarlijke installaties tegen. Denk aan bedrading of de metalen plaatjes van stopcontacten die gewoon blootliggen. Als je dat aanraakt, gaat het goed mis.

“Ik zou het iedereen aanraden. Voort neemt alle rompslomp weg en regelt van A tot Z je sollicitatie.”

Lees ook

Detachering via Voort

Robert kwam iets minder dan een jaar geleden met Voort in contact. “Het klikte goed, dus ik besloot om de uitdaging aan te gaan.” Inmiddels zit hij op zijn plek. “Ik zou het iedereen aanraden. Voort neemt alle rompslomp weg en regelt van A tot Z je sollicitatie. Het is ook fijn dat je iemand hebt om mee te sparren, zodat van gedachten kan wisselen.”

Ontwikkelmogelijkheden

Ook een van de redenen waarom Robert voor Voort heeft gekozen, was de mogelijkheid om zich als professional te blijven ontwikkelen. Zo heeft Robert onlangs zijn certificaat voor Scope 8 behaald. Iets waar hij erg trots op is. “Het was echt een pittig examen. Je moet veel kennis van wetgeving en formules hebben. Het slagingspercentage ligt landelijk niet voor niets op slechts 40%.”

In de toekomst wil Robert zich nog verder specialiseren als inspecteur. Hij wil diverse certificaten halen, waaronder die van brandveiligheid. Daarnaast blijft hij zijn kennis bijspijkeren in de praktijk.

Lees ook

Word jij Roberts nieuwe collega?

Wil jij je net als Robert blijven ontwikkelen als professional? Dan zit je bij Voort goed. Of je nou een starter bent of een ervaren professional. Wij vinden een baan voor je waar jij kan groeien. Bekijk de vacatures of neem contact met ons op.