Brug met trein

Detachering,
iets voor jou?

Als technische professional ligt de wereld tenslotte aan jouw voeten. Je baankansen zijn onwijs goed. Detachering heeft echter een aantal serieuze voordelen. We leggen je graag uit wat detachering precies inhoudt, welke misvattingen er over bestaan en waarom detachering jouw carrière juist vooruit kan helpen.

Kennismaken   Vind een vestiging bij jou in de buurt

 • TEG Multisite Sites
 • Voort
 • Waarom kiezen voor detachering
 • Wat is technische detachering?

  Bij detachering ben je in dienst bij een detacheringsbureau zoals Voort. Wij lenen jou uit aan een- of meerdere opdrachtgevers. Op basis van jouw wensen, ambities en talenten zoeken we een baan die bij jou past. Daarbij kijken we niet alleen naar functie-inhoud, maar ook naar de bedrijfscultuur. Zodat de match echt klopt.

  We zijn dus een verbinder tussen technische professionals zoals jij en technische bedrijven. Vervolgens regelen we ook alles met betrekking tot jouw salaris en ontwikkeling. Je krijgt persoonlijke begeleiding van een consultant, kan deelnemen aan de Voort Academy en krijgt een jaarlijks opleidingsbudget van € 1.500,-. Starter op de arbeidsmarkt? Dan kan je ook groeien in je vak met een talentprogramma waarin je werken en leren combineert.

  Komt de inleenperiode bij de opdrachtgever ten einde? Dan zijn er verschillende opties. De opdrachtgever kan jou overnemen, zodat je bij hen in dienst treedt. Je kan ook bij Voort blijven, dan vinden wij weer een nieuwe baan voor jou. Waar je weer verder kan groeien. Dat is ideaal als je snel meer ervaring wilt opdoen, in verschillende keukens wilt meekijken of wilt doorgroeien naar een andere functie.

  Ontdek of detachering iets voor jou is

  In de technische sector zijn er veel bedrijven die via een detacheringsbureau de juiste professionals willen vinden. Dit komt door de krappe arbeidsmarkt, waardoor bedrijven hard werken om aan het juiste technisch personeel te komen. Door samen te werken met een detacheerder kunnen bedrijven veel tijd besparen in de werving van werknemers. Maar wat levert het op voor jou? We zetten de voordelen van detachering op een rijtje.

  De 5 voordelen van werken via technische detachering

  1. Zelf jouw carrière bepalen

  Bij een detacheringsbureau kan je elke kant op. Wil jij een andere technische sector leren kennen of proeven aan een andere functie? Kan allemaal. Wij vinden de baan die aansluit bij jouw ambities. Rechtstreeks in dienst bij één bedrijf heb je niet dezelfde kansen om je breed te ontwikkelen.

  Hetzelfde geldt voor doorgroeien. Als jij toe bent aan de volgende stap, vinden we daar de juiste baan bij. Bij een bedrijf moet je maar net afwachten of en wanneer er een geschikte functie vrijkomt.

  4. Een kijkje in verschillende keukens

  Doordat je via een detacheringsbureau bij meerdere opdrachtgevers aan het werk kan, doe je snel gevarieerde werkervaring op. Zo kan je bij allerlei bedrijven ervaren hoe de bedrijfscultuur is en leer je verschillende mensen en werkwijzen kennen. Hierdoor word je een flexibele professional die bij iedere werkgever binnen een mum van tijd gewend is.

  Het is trouwens niet zo dat je als gedetacheerde tijdelijk ergens in dienst bent. Je kan ook meerdere jaren bij een opdrachtgever werken via een detacheringsbureau.

  2. Goede arbeidsvoorwaarden

  De arbeidsvoorwaarden bij detachering zijn net zo goed als wanneer je rechtstreeks bij een bedrijf zou werken. Dat is wettelijk zo bepaald. Het is dus een hardnekkige misvatting dat je minder verdient via detachering.

  Het komt met regelmaat voor dat je via een detacheringsbureau juist meer verdient dan wanneer je direct bij een werkgever in dienst treedt. Je krijgt ook de zekerheid van een goed contract. Zelfs een vast contract behoort tot de mogelijkheden.

  5. Veel ontwikkelmogelijkheden

  Jouw groei staat bij detachering via Voort voorop. Dat zit ‘m niet alleen in een baan waar jij je kan ontwikkelen. We investeren ook in jou met trainingen. Je hebt toegang tot de Voort Academy met keuze uit technische én persoonlijke trainingen. Die verzorgen we samen met gekwalificeerde externe trainers en opleidingspartners. Ook krijg je een opleidingsbudget van € 1.500,-.

  Ben je starter in je vak? Met een van onze talentprogramma’s combineer je werken met leren. Zo word je in een jaar een echte specialist. Tot slot krijg je persoonlijke begeleiding van een vaste consultant. Een adviseur voor jouw groei en carrièreplan.

  3. Een echte sparringpartner

  Een detacheringsbureau zoals Voort kent de technische arbeidsmarkt van binnen en buiten. We hebben een netwerk van 800+ opdrachtgevers groot en klein. Dat betekent ook dat we ingangen hebben die jij zelf niet hebt. Ook kennen we vacatures als eerste, ook vacatures die nog nergens online vindbaar zijn. Soms mogen wij zelfs exclusief vacatures openstellen die niemand anders heeft.

  We kunnen jou als geen ander adviseren over jouw carrière. Wat past bij jou, waar kom jij tot je recht en hoe realiseer je jouw ambities? In Voort heb jij een sparringpartner die met jou meedenkt. En soms verrassende ideeën heeft waar je zelf nog niet aan hebt gedacht.

  Misvattingen over detacheren

  Detacheren. Wie kiest daar nou bewust voor? Dan verdien je toch minder, heb je geen zekerheid en ben je maar een nummertje? Zomaar wat opvattingen die al jaren in één zin worden genoemd met detachering. Maar kloppen ze ook?

  De 6 misvattingen over detacheren en hoe het wél zit

  1. Tijdelijke vervanging, nooit een vast contract

  Een van de misvattingen over detacheren is dat je alleen tijdelijk aan het werk kan. Ter vervanging van bijvoorbeeld ziekte of zwangerschapsverlof. Of als versterking tijdens drukke periodes. Dat klopt niet. Wij zijn voor onze opdrachtgevers vrijwel altijd op zoek naar technische professionals die zich voor langere periode willen inzetten voor het bedrijf.

  Natuurlijk komt het weleens voor dat er tijdelijke opdrachten zijn, maar dan vertellen we dat er direct bij. Wil je geen tijdelijke opdracht, dan kan je dat gewoon aangeven.

  Bij Voort heb je de zekerheid van een goed contract. Of dat nou een jaarcontract is met uitzicht op een vast contract bij de opdrachtgever. Of meteen een vast contract bij Voort. Kan allemaal.

  4. Geen onderdeel van het team

  Ben je bang dat je geen binding krijgt met de opdrachtgever? Nergens voor nodig. Je zit voor langere tijd bij de opdrachtgever en hoort er gewoon erbij. Regelmatig wordt bij aanvang al de intentie uitgesproken om jou op den duur over te nemen als het van beide kanten bevalt.

  2. Lager salaris en slechtere arbeidsvoorwaarden

  Dit is een van de meest hardnekkige misvattingen ooit over detacheren. Je verdient bij een detacheringsbureau minimaal hetzelfde als wanneer je rechtstreeks in dienst bent bij een bedrijf.

  Het is voor ons als detacheerder zelfs verplicht om een groot deel van de arbeidsvoorwaarden van het bedrijf aan te houden. Er mag namelijk geen onderscheid gemaakt worden. Hierdoor ben je zeker niet slechter af als je gedetacheerd bent. Soms zijn je arbeidsvoorwaarden zelfs beter!

  5. Slechts een van de velen

  Niemand wil een nummertje zijn. Wij ook niet. We leren elkaar goed kennen. Want juist als we weten wie je bent en wat je wilt, kunnen we de juiste baan voor jou vinden. Waar jij kan groeien en echt tot je recht komt. Je krijgt een vaste consultant die alles voor je regelt. Regelmatig spreken jullie elkaar. Over hoe het gaat in je werk en over jouw groei, maar ook om gewoon even bij te kletsen.

  3. Minder kansen om te ontwikkelen en (door) te groeien

  Bij detachering heb je juist meer ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden. Ga maar na, je kan je ontwikkelen op de werkvloer bij de opdrachtgever. Daarnaast heb je verschillende ontwikkelmogelijkheden bij Voort. Welke dat zijn? Trainingen in de Voort Academy met gekwalificeerde externe trainers en opleidingspartners. Daarnaast krijg je een persoonlijk opleidingsbudget van € 1.500,- per jaar. Als starter kan je ook kiezen voor een intensief talentprogramma.

  Na afloop van jouw opdracht kan je ook bij Voort blijven. Dan vinden wij weer een nieuwe opdrachtgever voor je. Zo kan je snel meer werkervaring opdoen. Je leert immers weer nieuwe mensen en werkwijzen kennen. Om door te groeien ben je bij Voort niet afhankelijk van posities die toevallig vrijkomen bij de opdrachtgever. Als jij toe bent aan de volgende stap, vinden we de juiste nieuwe baan voor jou.

  6. Alleen aan de slag bij grote bedrijven

  Natuurlijk werken we voor grote bedrijven en overheidsinstellingen. Maar ook kleine ingenieursbureaus en regionale partijen vragen ons regelmatig om hen te helpen bij het vinden van de juiste technische professionals. Juist de kleinere bedrijven vinden het soms handig dat ze de werving kunnen uitbesteden.

  Voort heeft een netwerk van 800+ opdrachtgevers, groot en klein. Zo hebben we altijd de juiste ingangen om een baan te vinden die bij jou past. Want jouw wensen staan voorop.

  Professionals vertellen over hun ervaring met Voort

   

  Kom vrijblijvend praten over jouw volgende stap