Blog

Terug naar overzicht
Werken in de techniek

Wat doet een elektromonteur?

Een elektromonteur houdt zich bezig met alle werkzaamheden rond elektra. Dit is niet alleen de aanleg van de elektriciteit, maar ook het onderhoud van bijvoorbeeld apparaten, schakelmateriaal of bedrading en het oplossen van storingen. De elektromonteur werkt in een dynamische omgeving. En voor diverse klanten.

Wat zijn de werkzaamheden?

Het takenpakket van de elektromonteur is erg uitgebreid. Zo houdt hij of zij zich bijvoorbeeld bezig met het inspecteren van fouten in installaties en elektrische systemen. Ook het testen en onderhouden van de systemen valt onder de werkzaamheden. En hij of zij zorgt er ten alle tijden voor dat aan de richtlijnen op het gebied van arbo, veiligheid en kwaliteit voldaan wordt. De professional dient voor deze functie dan ook in het bezit te zijn van een VCA-certificaat.

Aan het werk als elektromonteur

Vaak is een elektromonteur werkzaam voor een installatiebedrijf of een bedrijf in de elektrotechniek. Maar ook grote bouwbedrijven hebben eigen elektromonteurs in dienst. Per bedrijf verschilt het wat zij verdienen. Het gemiddelde salaris ligt tussen €2200,- en €2500,- bruto per maand. Het precieze salaris is afhankelijk van de opleiding en het aantal jaren werkervaring.

Competenties van een elektromonteur

In de functie van elektromonteur is het nodig dat de professional zelfstandig kan werken. Technisch inzicht, detailgericht en klantgericht, dat zijn de competenties waar vaak om gevraagd wordt. Ook een oplossingsgerichte instelling is een vereiste. Naast zelfstandig werken wordt er ook verwacht dat je wel met regelmaat samenwerkt met onder andere installateurs, werkvoorbereiders en aannemers.

Op zoek naar een baan als elektromonteur?

Bekijk de vacatures en vind dé baan die bij jou past!

Bekijk vacatures

Vacatures elektrotechniek

Ben je op zoek naar werk als elektromonteur? Of wil je aan de slag binnen het vakgebied van elektrotechniek? Bekijk de openstaande vacatures bij Voort en solliciteer. Door het grote netwerk werken onze professionals bij diverse opdrachtgevers op projecten door heel Nederland. Voor meer informatie kun je contact opnemen met één van de consultants.