“Het teamgevoel vind ik het belangrijkste."
Terug naar overzicht
Werken bij Voort

Managing consultant Tom (36): “Het teamgevoel vind ik het belangrijkste. Als dat goed is, ga je samen groeien.”

Wanneer Tom van Poppel (36) na tien jaar opnieuw aan tafel zit bij Voort, weet hij het zeker: bij deze club wil ik weer horen. De transparantie én de groeiambitie van Voort geven voor hem de doorslag. “Voort wil de komende jaren flink groeien. Ik vind het heel vet dat ik daar onderdeel van mag zijn.”

Boordevol energie stapt Tom de organisatie binnen. Dit keer als managing consultant industrie. Spannend, maar wel heel leuk. Alhoewel hij al eens voor Voort heeft gewerkt, voelt het als een frisse start, maar wel met een vertrouwd gevoel.

Successen delen en elkaar iets gunnen

Als managing consultant is Tom verantwoordelijk voor het team industrie op de vestigingen Breda, Weert en Nijmegen. Hij zorgt ervoor dat de collega’s samen één geheel vormen, namelijk team zuid. Successen delen en elkaar iets gunnen is dan ook zijn motto. Dat kan alleen als de sfeer en het vertrouwen in het team goed zitten. “Ik ben altijd eerlijk en behandel iemand zoals ik zelf ook behandeld wil worden.”

Iedere dag start het team samen op om te bespreken wat op de planning staat. Komt een kandidaat langs? Dan kijken ze samen waar diegene het beste op z’n plek zit. “Alhoewel we allemaal onze eigen targets hebben, delen we onze successen. Het is niet voor niets dat we 70% gedeelde plaatsingen in ons team hebben. Daar ben ik écht trots op.”

“Het teamgevoel vind ik het allerbelangrijkste dat er is. Als dat goed is, ga je samen groeien.”

Iedereen in zijn of haar kracht zetten

De komende periode gaat team zuid flink groeien. Er komen in totaal 5 consultants bij, wat maakt dat er ook een uitdaging voor Tom ligt. Een groter team waar hij verantwoordelijk voor is. Hij zoekt dan ook nieuwe collega’s die goed passen in het team, zodat de sfeer en het vertrouwen in elkaar hetzelfde blijft. “Dan ben ik tevreden. Het teamgevoel vind ik het allerbelangrijkste. Als dat goed is, ga je samen groeien.”

Hoe hij daarvoor gaat zorgen? Door goed te blijven luisteren en momenten samen te creëren. “Ik ben altijd op kantoor en plan iedere week met iedereen een individueel moment. Gewoon iets doen wat de ander leuk vindt om te doen, zoals wandelen of een pijltje gooien. Daardoor weet ik wat er speelt en welke ambities mijn collega’s hebben. Ik ga heel erg uit van iemands kracht en ga geen dingen opleggen. Daar was ik vroeger zelf ook allergisch voor.”

Geen routine

Naast het leiden van een team houdt Tom zich ook bezig met een stukje sales. Daar haalt hij veel voldoening uit. Doordat hij in de afgelopen jaren een flink netwerk heeft opgebouwd, weet hij precies hoe je goede relaties opbouwt.. “Ik vind dat gewoon nog zo leuk om te doen, dus vind het ook fijn als ik mijn team daarbij kan helpen.”

Als managing consultant focust Tom zich ook op de strategie . Hoe gaat hij met zijn team groeien? Juist die afwisseling in zijn werk maakt dat Tom iedere dag met energie naar werk gaat. “Ik houd niet van routine en in mijn baan heb ik geen routine. Nog geen seconde. En daar ga ik goed op.”

Zo vertelt hij dat hij vaak vooraf niet weet wat de dag hem gaat brengen. “Dan loop ik met een consultant mee of help ik een recruiter. De andere keer ga ik weer mee naar een klant om feedback te geven of ben ik aanwezig bij een intake. En zo nu en dan een managementoverleg. Van links naar rechts en van boven naar beneden.”

Zelf de kansen pakken

Waar Tom van overtuigd is, is dat je zelf kansen moet pakken. Waar je ook zit. “Bij Voort heb je het heel goed. Je krijgt veel ruimte om jezelf te ontwikkelen, door te groeien en je ambitie waar te maken. Maar die kansen moet je wel zelf pakken.” Zo geeft hij aan dat je alle benodigdheden krijgt, die je werkplezier verbeteren. “Je krijgt als consultant een leaseauto, bonusregelingen, een laptop, telefoon en alle vrijheid in je werk. Dat is zeker niet bij alle bedrijven zo goed geregeld.”

Word jij de nieuwe collega van Tom?

Ben jij een mensenmens, kan jij je mannetje staan én kan je schakelen van boven naar beneden? Dan heb jij het volgens Tom in je om (managing) consultant te worden.

Benieuwd naar de vacatures? Bekijk hier alle vacatures voor consultants en recruiters.