Kyra Brugman

“Initiatief nemen wordt beloond”

Terug naar overzicht
Werken bij Voort

Kyra Brugman over haar promoties: “Initiatief nemen wordt beloond”

“Ik dacht, ik doe dit een jaartje en ga dan weer door,” lacht Kyra Brugman (32). Toen Voort haar vroeg voor een rol als consultant Geo-informatie, dacht ze: waarom niet? Het lijkt haar een toffe, jonge en dynamische organisatie. Ze besluit de uitdaging aan te gaan. Tijdelijk denkt ze, want ze heeft er nog geen vertrouwen in dat dit haar droombaan is. Nu, iets meer dan vijf jaar en twee promoties verder, is ze nog steeds lid van de club.

Vrijheid om te ondernemen

Waarom Kyra nog steeds gelukkig is bij Voort? “Ik krijg de ruimte om te ondernemen. De vrijheid, de ontwikkelmogelijkheden en de doorgroeikansen hebben ervoor gezorgd dat ik gemotiveerd en geprikkeld blijf.”

Kyra en Geo blijken een goede match te zijn. Een rol als consultant binnen Geo heeft veel meer diepgang dan ze in de eerste instantie dacht. “Je moet echt iets van de inhoud afweten om een waardige gesprekspartner te zijn. Alleen zo kan je advies geven en begrijp je inhoudelijk wat een bedrijf nodig heeft.” Kyra haalt al snel haar eerste grote klant binnen waar inmiddels 25 professionals een toffe baan hebben. “Door goed relatiebeheer creëer je vertrouwen. Ik heb klanten die alleen met Voort willen werken, omdat ze weten dat ik de juiste professional voor hen vind.”

Ik krijg hier de ruimte om te ondernemen. Die vrijheid en de doorgroeimogelijkheden hebben ervoor gezorgd dat ik gemotiveerd en geprikkeld blijf.

Daarnaast begint ze steeds vaker eigenhandig projecten op te pakken. Zoals het organiseren van events, maar ook het creëren van een ontwikkeltraject met trainingen van Kenneth Smith voor consultants bij Voort.

Talentprogramma uitbreiden

Het initiatief nemen wordt beloond. Kyra promoveert naar manager Geo-informatie en krijgt de verantwoordelijkheid over haar team. Daarnaast mag ze nadenken over de lange termijnplannen om Geo nog beter op de kaart te zetten.

Eén van de dingen die ze samen met haar team oppakt, is het opzetten van een nieuw talentprogramma. Een ontwikkeltraject waarin professionals zich binnen één jaar specialiseren in een vakgebied. Op dat moment bestaat er al een talentprogramma Geo-ICT die je met een hbo opleiding mag volgen. Het team ziet een kans in een talentprogramma voor WO studenten. Samen zetten ze het GIS Advanced Talentprogramma op, waarbij professionals de kneepjes van het programma Esri leren. “Afgelopen september heeft de eerste lichting het talentprogramma gevolgd en het bleek een succes. Komend jaar gaat er weer een groep starten,” vertelt Kyra trots.

Haar strategisch jaarplan voor Geo-informatie

Kyra heeft een duidelijke visie. Haar projecten boeken succes en ze maakt een businessmodel. Hierin beschrijft ze een strategisch jaarplan voor het vakgebied Geo-informatie. Welke doelen willen ze bereiken en hoe gaan ze dat doen? Door haar enthousiasme krijgt ze haar team mee. Alle kennis die ze op heeft gedaan, deelt ze met haar collega’s. Zodat ze samen met team Geo resultaat behalen. “Als mijn team blij en tevreden is, ben ik ook gelukkig. We zijn super close en betrokken met elkaar. Dat koester ik.”

Touwtjes loslaten als Operationeel Manager

Ook in haar rol als manager wordt het ondernemerschap beloond. Kyra promoveert naar Operationeel Manager Geo-informatie. Haar oplossingsgericht denken en gevoel voor creativiteit zorgen er volgens haar managers voor dat ze een goede leider is. “Ik heb geen eenduidige stijl van leidinggeven, maar kijk echt naar wat iemand nodig heeft. Een junior pak ik bijvoorbeeld meer bij de hand om ze het kneepjes van het vak te leren. Een senior laat ik meer los en probeer ik zelf te laten zoeken naar een oplossing.”

Hoe loopt het?

In haar nieuwe rol is Kyra verantwoordelijk voor de processen binnen Voort. Hoe lopen deze en hoe kunnen deze verbeteren? “Ik zie een hoop kansen en heb zin om samen met alle collega’s Voort te laten groeien.” Samen met haar team heeft Kyra alweer nieuwe plannen voor Geo-informatie. Zo willen ze nog een talentprogramma opzetten, ditmaal voor mbo-studenten.

Alhoewel Kyra blij is met haar nieuwe rol, blijft het spannend om de touwtjes van haar oude rol los te laten. Bijvoorbeeld de klanten en professionals die ze aan Voort heeft gebonden. “Het is lastig, maar ik krijg er veel mooie dingen voor terug. En ik heb natuurlijk alle vertrouwen in mijn team en mijn opvolger.” Dat gaat dus zeker goedkomen.

Ook verder groeien?

Lijkt jou het ook tof om te ondernemen en heb jij de ambitie om te groeien? Dan is Voort volgens Kyra de ideale plek. “Zorg dat je jouw werk leuk maakt. Zie je kansen? Pak deze en ga eropaf. Die goede ideeën en het initiatief nemen worden beloond.”

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Check de vacatures.