“Bij Voort kan ik mooie stappen maken.”

Terug naar overzicht
Werken bij Voort

In 3 jaar van starter naar manager: “Bij Voort kan ik mooie stappen maken.”

De Limburgse Jelle Raets (26) weet eerst niets van de technische sector. Met een uitgebreid inwerkprogramma boekt hij al snel succes als Consultant Installatietechniek bij Voort, zijn eerste baan. Nog geen drie jaar later geeft hij al leiding aan een team. Over kansen krijgen en kansen grijpen gesproken!

Na de studie commerciële economie ziet de sportieve Jelle zichzelf niet 40 uur per week achter een beeldscherm kruipen. Hij wil het land in. Mensen en bedrijven ontmoeten. Die veelzijdigheid vindt hij in de consultant vacature van Voort.

Zijn ogen twinkelen wanneer hij vertelt dat hij de juiste professionals vindt voor opdrachtgevers en de juiste banen voor kandidaten in de Installatietechniek. Als het dan inderdaad klikt tijdens sollicitatiegesprekken, geniet hij. Nog blijer wordt hij als er een maand later een telefoontje volgt waaruit blijkt dat de professional helemaal op zijn of haar plek zit. Maar hoe krijgt hij dat succes voor elkaar?

Verder dan de oppervlakte

Bij Voort staat de relatie voorop, legt Jelle uit. “Tijdens bedrijfsbezoeken bespreek ik met de opdrachtgever de nieuwste vacatures. Dan gebeurt het regelmatig dat ik denk: de persoon die jij zoekt ken ik al. In deze rol leren we kandidaten en klanten echt kennen. We bespreken uitgebreid de wensen, nemen carrièretesten af en houden regelmatig contact. Zo kan ik zelfs zonder cv of vacaturetekst al de beste match maken.”

Als consultant is hij niet voor niets een verbinder. Hij is dan ook dagelijks bezig om het netwerk uit te breiden. Daarnaast begeleidt hij sollicitanten en coacht hij professionals om zich verder te ontwikkelen. Een commerciële en ambitieuze functie met focus op groei van mensen en bedrijven.

Er wordt veel geïnvesteerd in jou als sollicitant. Je kan goed proeven of het werk en bedrijf bij je passen.

Doorslaggevende factoren

Dat Jelle bij Voort terecht zou komen, is niet vanzelfsprekend. Na zijn afstuderen wordt hij veel benaderd. “Ik was kieskeurig in de bedrijven waar ik op gesprek ging. Voort onderscheidde zich. Het contact was leuk, levendig en informeel. Naast gesprekken waren er rollenspellen en een meeloopdag. Er wordt veel geïnvesteerd in jou als sollicitant, dat vond ik bijzonder. Je kan goed proeven of het werk en bedrijf bij je passen.”

De kans om leuke en interessante bedrijven te ontmoeten, laat hij ook niet aan zich voorbijgaan. Voort komt bij allerlei opdrachtgevers over de vloer. Van topklanten zoals Royal Haskoning DHV, Unica, ENGIE, BAM, Strukton en Heijmans tot regionale spelers. Allemaal met hun eigen boeiende vraagstukken en wensen op personeelsgebied.

Hard werken en hard lachen

Op de werkvloer heerst een fijne combinatie van hard werken en hard lachen. Net aangesteld mag Jelle meteen een voetbal in een doos schieten om zijn voetbalkunsten te bewijzen. “Het is hier niet stijf. Iedereen is gedreven, maar er is ook tijd voor een grapje en voor het vieren van successen. We zoeken op vrijdagmiddag dan ook graag het terras op met z’n allen.”

Voort denkt echt met je mee waar jij het beste tot je recht komt.

Intensieve begeleiding

Voort is professioneel ingericht volgens Jelle. De eerste werkdag staat de leaseauto klaar en er is een goed inwerkprogramma. Als nieuwe collega krijgt hij een buddy. Met allerlei opdrachten neemt die hem stap voor stap mee in het bedrijf, het vakgebied, de werkzaamheden en de processen. Samen oefenen ze allerlei soorten gesprekken. Denk aan acquisitie en contractbesprekingen, maar ook het begeleiden van sollicitanten. Met die handvatten maakt hij zijn nieuwe rol snel eigen.

Zorgen om zijn gebrek aan technische kennis hoeft hij zich niet te maken. “In deze rol heb je geen superinhoudelijke kennis nodig. Belangrijker is dat je mensen en bedrijven samenbrengt. Veel vragen stellen dus naar de persoonlijke drijfveren. We bieden toegevoegde waarde door te matchen op persoon en cultuur. De klik is vaak belangijker dan of iemand de juiste berekeningen kan maken, want dat kan je leren. En kandidaten en klanten leggen je met alle plezier uit hoe het werk eruit ziet.”

Tot je recht komen

Jelle heeft zich enorm ontwikkelt in zijn jaren bij Voort. Hij kan instromen bij een salesopleiding van 2 jaar in samenwerking met onze partner Kenneth Smit. Momenteel wordt hij persoonlijk begeleid richting de leidinggevende rol van managing consultant. Ook neemt hij deel aan een maatwerk leiderschapsprogramma samen met andere managers bij Voort. Een hoop ontwikkelkansen dus.

“Voort denkt echt met je mee waar jij het beste tot je recht komt. Zo kan ik nu deze mooie stap maken.” In zijn nieuwe rol coacht en motiveert hij het team. Hij kijkt samen met collega’s hoe ze trajecten kunnen aanvliegen om tot goede resultaten te komen. Hoe mooi om het team te laten groeien en jezelf ook?!

Enthousiast geworden? Bekijk direct de vacatures.