Hoe je een echte specialist wordt bij Voort

Terug naar overzicht
Werken bij Voort

Hoe je een echte specialist wordt bij Voort, ook zonder technische achtergrond

Voort verbindt professionals en bedrijven in de techniek. Eh… techniek?! Laat dat jou niet afschrikken. Vrijwel geen van onze consultants en recruiters heeft een technische achtergrond. Hoe je desondanks succesvol wordt in dit werkveld?

Jouw rol als consultant of recruiter

Als consultant of recruiter bouw je relaties op en maak je de beste matches. Dat doe je door mensen en bedrijven echt te leren kennen. Daarom ben je nieuwsgierig en stel je veel vragen. Zo achterhaal je de drijfveren, ambities en wensen. Je kijkt verder dan alleen functie-inhoud. Want het moet ook klikken op persoonlijk vlak.

Komt deze professional tot zijn of haar recht in deze baan? Passen de persoonskenmerken bij de cultuur van de opdrachtgever? Juist daarin maakt jij het verschil als arbeidsbemiddelaar. Omdat je verder kijkt dan de oppervlakte, weet je als geen ander of het hele plaatje klopt. Gaat de professional aan het werk? Dan coach je diegene ook in zijn of haar ontwikkeling.

Je zal verrast zijn hoe leuk en interessant de technische sector is.

Met een combinatie van communicatieskills en commerciële vaardigheden kom je heel ver bij Voort. En de techniek? Je leert alles wat je moet weten op de werkvloer. Sterker nog, je zal verrast zijn hoe leuk en interessant deze sector is!

Zo word je succesvol bij Voort

1. Vragen, vragen, vragen

Professionals en bedrijven snappen dat jij niet net als hen jarenlang hebt gestudeerd voor een technische functie. Zij zullen je met alle plezier uitleggen hoe het werk eruit ziet en voor welke uitdagingen ze staan.

Geloof ons, zodra je die verhalen hoort, wil je méér weten. Hun enthousiasme is aanstekelijk. Technische professionals staan meestal niet graag zelf in de spotlights. Maar als het over de techniek gaat, zie je hen ter plekke opbloeien.

2. Doen, doen, doen

Al doende leer je het meest. Daarom stimuleren we je om uit de comfortzone te stappen. Je mag dingen proberen en als het niet helemaal lukt, probeer je het gewoon nog een keer. Fouten zijn geen fouten bij ons, maar leermomenten. Je kan maar beter risico’s nemen dan te voorzichtig te zijn. Want dan blijf je stilstaan. Wij staan juist voor groei en doelgericht actie ondernemen.

3. Ervaren collega’s

Voort is actief in de sectoren civiele techniek, bouw & installatietechniek en industrie. Voor elk van deze sectoren hebben we superspecialisten op onze zes vestigingen werken. Deze collega’s stromen zowat over van de kennis die ze jarenlang hebben opgedaan. Zo is er altijd iemand dichtbij die jou kan bijpraten. En wie weet word jij met de jaren zelf wel een superspecialist!

Bij Voort helpen we elkaar verder en leren we veel van elkaar. Het teamgevoel is heel sterk.

4. Samenwerken met je team

Sparren over de beste aanvliegroute? Heel normaal bij Voort. Onze sfeer is toegankelijk, open en informeel. We gunnen elkaar succes en werken daarom samen om goede resultaten te behalen. De ene collega is heel goed in dit, de ander in dat. Zo helpen we elkaar verder en leren we veel van elkaar.

5. Uitgebreid inwerkprogramma

Je krijgt een eigen buddy die jou helemaal inwerkt. Met leuke opdrachten leer je stap voor stap de organisatie, het technische vakgebied, de processen en jouw functie kennen. Je oefent allerlei soorten gesprekken. Van intakes met kandidaten tot onderhandelingsgespreken met opdrachtgevers. Ook ga je aan de slag met coachgesprekken met professionals. Op die manier maak je een vliegende start.

6. Trainingen en opleidingen

Voort heeft een eigen Academy met zowel technische als persoonlijke trainingen. Hiermee leiden we onze professionals op. Maar je raadt het al, jij mag ook deelnemen aan deze trainingen. Superhandig om jouw vaardigheden te versterken. Denk aan timemanagement, adviesvaardigheden of leidinggeven.

Ook volg je samen met andere nieuwe collega’s binnen Voort een tweejarig ontwikkeltraject bij Kenneth Smit. Met de vaardigheden die je opdoet, word jij een echte topper in het vak.

Wil jij groeien én succes boeken in je werk? Bekijk direct de vacatures.