“Voort stimuleert me uit de comfortzone te stappen.”

Terug naar overzicht
Werken bij Voort

Groeien als consultant én als mens: “Voort stimuleert me uit de comfortzone te stappen.”

Van een soms nog onzekere Consultant High Tech is Aniek Oude Wolbers (27) in 3,5 jaar gegroeid naar iemand die haar mannetje staat. Die weet waar ze het over heeft. “Bij Voort ligt de focus op je ontwikkeling. Dat is bagage die je meeneemt voor de rest van je leven.”

High Tech? Aniek heeft er geen enkele voorstelling bij voordat ze bij Voort komt werken. Het blijkt een innoverende en vooruitstrevende wereld met bedrijven in de aerospace, automative, medical industries en meer.

Technische professionals in deze branche zien zichzelf veelal niet graag in de belangstelling staan. Maar als Aniek hen aanmoedigt over hun werk te praten, gaan ze los. “Ik geniet ervan als professionals hun tas openritsen, een printplaat tevoorschijn halen en gaan uitleggen hoe het werkt. Het is zo leuk hoe enthousiast en open mensen dan over hun werk praten.”

Grenzen verleggen

Over haar eigen werk praat ze net zo bevlogen. Als consultant brengt ze technische professionals en bedrijven samen. In haar tijd bij Voort heeft Aniek een mooie ontwikkeling doorgemaakt. Haar manager stimuleert haar om de grenzen te verleggen en dingen te proberen. In het begin van haar carrière vindt ze het bijvoorbeeld spannend om onderhandelingsgesprekken te voeren. Nu vindt ze dat soort gesprekken juist erg leuk.

Elke twee weken bespreekt ze met haar leidinggevende de ontwikkelpunten. “Hij denkt erg mee in mijn groei en de stappen die ik kan maken. Hij heeft liever dat ik fouten maak en risico’s neem, dan dat ik te voorzichtig ben. We bespreken samen praktijkcasussen en hoe ik die kan aanvliegen.”

Naast de persoonlijke begeleiding kan ze trainingen volgen. In de Voort Academy, maar ook opleidingen bij Kenneth Smit. “Het is bijzonder om zo in een baan te kunnen starten. In mijn geval zelfs mijn eerste baan. Dat is bagage die je meeneemt voor de rest van je leven.”

Als je me vraagt, wat vind je nou echt het állerleukste in je werk, dan is het toch de mensen om me heen. Kenmerkend bij Voort is hoe persoonlijk het is. Gemoedelijk en informeel.

Direct overtuigd

Met hbo bedrijfskunde is de arbeidsbemiddeling geen vanzelfsprekende keuze. Maar de Twentse Aniek voelt zich geroepen. Ze is reuze nieuwsgierig naar de detacheringsbureaus die langskomen in het bouwbedrijf van haar familie. De juiste baan vinden voor mensen en dagelijks leuke gesprekken voeren over iemands drijfveren en talenten? Het lijkt haar helemaal het einde.

Het geluk wil dat een vriendin iemand kent bij Voort. Die heeft wel oren naar een nieuwe enthousiaste collega. Een paar gesprekken verder is de deal beklonken. “Ik was direct overtuigd van de mensen en het bedrijf.”

Ze had ook andere gesprekken lopen. Maar het gevoel bij Voort was meteen goed. “Het sollicitatieproces met rollenspellen en een meeloopdag vond ik een leuke manier om kennis te maken met het werk. Zo kreeg ik meteen een goed beeld van wat ik kon verwachten en kon ik al inschatten of het echt wel zo leuk was als ik dacht.”

Eigen focus

Het antwoord is volmondig ja. Met een uitgebreid inwerkprogramma kan ze al snel zelfstandig aan de slag en vindt ze haar weg in het werkveld. Het High Tech-team binnen de businessline Industrie heeft korte lijnen. Vragen stellen is niet alleen laagdrempelig, maar wordt aangemoedigd. De ene collega is goed in dit, de andere in dat. Zo kan het team veel van elkaar oppikken. “Als je me vraagt, wat vind je nou echt het állerleukste in je werk, dan is het toch de mensen om me heen. Kenmerkend bij Voort is hoe persoonlijk het is. Gemoedelijk en informeel.”

Aniek ervaart veel vrijheid in haar werk. De dagindeling is aan haar. De ene dag staat in het teken van bellen, de andere dag stelt ze vacatures op en behandelt ze intakes. Ook bepaalt ze zelf waar de focus op ligt in haar baan, bijvoorbeeld acquisitie of juist relatiebeheer. Zelf heeft ze voorkeur voor het verdiepen van de klantrelatie, terwijl collega’s het leuk vinden om nieuwe klanten te vinden. Daar wordt het team dan op ingericht.

Verrassende match

Aniek is graag onder de mensen. De consultant spreekt dan ook dagelijks kandidaten en bedrijven om hen te verbinden. De juiste mensen op de juiste plek. Ze glundert als ze terugdenkt aan een mooie match. “Ik heb een keer een professional geënthousiasmeerd voor een baan die hij in eerste instantie niet zag zitten. Inmiddels zijn we drie jaar verder en werkt de professional er nog steeds.”

Wanneer deze professional in vaste dienst komt bij de opdrachtgever krijgt Aniek een pot snoep van hem met een bedankkaartje voor de leuke baan die ze voor hem heeft gevonden. “Dat geeft zo veel voldoening. We appen overigens nog steeds en hij zit goed op z’n plek.”

Enthousiast geworden? Bekijk de consultant vacatures!