“Ik run mijn eigen bedrijfje binnen Voort.”

Terug naar overzicht
Werken bij Voort

Consultant Remon geeft zelf zijn baan vorm: “Ik run mijn eigen bedrijfje binnen Voort.”

Vóór zijn afstuderen wist Remon Elbers (24) al dat hij bij Voort aan de slag zou gaan als Consultant Installatietechniek. “Ik heb bewust andere werkgevers afgehouden. Bij Voort voelde het al snel zo goed dat ik daarop wilde inzetten.”

Een eigen ‘bedrijfje’ runnen. Dat lijkt Remon wel wat. Hoewel hij kiest voor een studie HRM, vindt hij de commercie ook interessant. Wanneer Voort hem benadert voor een baan als consultant in de arbeidsbemiddeling is hij meteen enthousiast.

“Het leek me de ideale combi,” legt hij uit. “Mensen begeleiden naar een mooie baan en tegelijkertijd mijn eigen business opbouwen binnen Voort. Als consultant creëer ik mijn eigen netwerk van opdrachtgevers en professionals.”

Erbovenuit springen

Er zijn meer werkgevers die hem benaderen. Voort spreekt hem aan vanwege het jonge en dynamische karakter. Remon vindt de gesprekken heel toegankelijk. Hij voelt zich meteen omarmd door zijn toekomstige teamleden.

Met rollenspellen en een meeloopdag weet hij goed wat hij kon verwachten in zijn nieuwe functie. Ook vindt hij het erg fijn om direct op een positieve manier te horen wat goed gaat en wat hij kan ontwikkelen. Zodoende besluit hij ervoor te gaan. Hij tekent zijn arbeidscontract al maanden voordat hij überhaupt is afgestudeerd.

"Alle energie die ik erin steekt, krijg ik dubbel zo hard terug".
Remon Elbers - Consultant bij Voort

Snel op dreef

Na zijn studie kan hij direct starten in zijn eerste baan. Het inwerken is een soepel traject. Met een eigen begeleider en leuke opdrachten leert Remon stapsgewijs de organisatie kennen. De directe collega’s in de Installatietechniek staan paraat om vragen te beantwoorden en ervaringen uit te wisselen.

Remon: “Het was laagdrempelig en dat werkte heel prettig. Wat voor mij echt hielp was het oefenen met bellen. Dat was ik niet gewend vanuit mijn opleiding. De eerste keer is het nog spannend om managers bij opdrachtgevers te spreken. Nu ervaar ik dit als een van de leukste dingen in mijn werk.”

Onwijs gegroeid

Vers uit de studiebanken is hij een junior die nog alles moet leren. Bijna 2 jaar later is hij uitgegroeid tot een consultant die zelfstandig en naar eigen visie zijn rol invult. Met een mooi aantal professionals onder zijn hoede om te coachen en begeleiden.

“Alle energie die ik erin steekt, krijg ik dubbel zo hard terug,” lacht hij. “Je leert de Installatietechniek snel kennen door vragen te stellen. Techniekmensen praten niet graag over zichzelf. Maar zodra je naar hun werk vraagt, gaan ze los.”

Relaties aangaan

Remons recept voor succes? Dat is de stap extra zetten. In deze rol zorgt hij voor de beste match ondanks de schaarse arbeidsmarkt. Vervolgens neemt hij de kandidaat en opdrachtgever mee in waarom het zo’n goede match is.

“Het is belangrijk om enthousiast en transparant te zijn,” meent hij. “Een groot deel van succes zit ‘m in de gunfactor en de band die ik opbouw. Pushen is uit den boze, bij Voort luisteren we juist. We gaan echt een samenwerking aan.”

Verder kijken

Zo komt het ook regelmatig voor dat hij iemand bemiddelt terwijl het cv niet volledig aansluit op de vacature. Via Voort lukt het dan toch, omdat wij de relatie met de opdrachtgever hebben en goed kunnen benoemen waarom deze kandidaat heel geschikt is.

We kijken namelijk verder dan alleen functie-inhoud en werkervaring. Wie is deze persoon, wat brengt hij of zij aan talenten mee, welke drijfveren heeft iemand, past deze persoon bij de cultuur. “Juist op die aspecten maken we de match. Daarin zit onze toegevoegde waarde.”

Eigen wegen bewandelen

Kenmerkend bij Voort vindt Remon de sfeer. “Het is echt gezellig op de werkvloer. Successen vieren we samen en we sluiten de week af met een hapje en drankje. We gunnen elkaar veel en helpen elkaar te groeien.” Ook ervaart hij veel ruimte om zelf zijn functie vorm te geven. Zijn manager is heel open en geeft ruimte om zijn eigen wegen te bewandelen. Maar staat ook altijd klaar om hem te begeleiden.

En dat is nog niet alles. Samen met collega’s volgt Remon een volledig betaald opleidingstraject bij Kenneth Smit. Dit helpt hem om gesprekken te verdiepen en de vraag achter de vraag helder te krijgen. Met persoonlijke begeleiding en opleidingskansen groeit hij razendsnel verder bij Voort.

Ook enthousiast geworden? Bekijk direct alle vacatures.