Een elevator pitch maken om jezelf te presenteren

Terug naar overzicht
Sollicitatietips

Een elevator pitch maken om jezelf te presenteren

Een elevator pitch, je hebt er vast weleens van gehoord. Dit is een korte maar krachtige presentatie over jezelf. Het idee van een elevator pitch is overgekomen uit Amerika. Daar geldt: tijd is geld. Benut daarom zelfs de tijd in een lift om zo jouw voordeel te behalen.

Een pitch gereed hebben

In één minuut vertel je een ander over jouw kwaliteiten en persoonlijkheid. En dit doe je op zo’n manier dat je jezelf (of een idee) verkoopt aan de ander. Maar één minuut is niet lang, en je verhaal moet goed zijn. Zorg daarom dat je jouw pitch gereed hebt. Zo kun je het best voorafgaand aan een bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek een elevator pitch maken, zodat je je goed kunt voorbereiden.

Lees ook

Jouw elevator pitch maken

Is een elevator pitch maken moeilijk? Dat hoeft helemaal niet. Er is een bepaalde structuur die je kunt aanhouden. De inhoud van de presentatie is afhankelijk van de persoon en functie. Hiermee kun je jezelf onderscheiden en jouw toegevoegde waarde duidelijk maken. Maar hoe kun je een elevator pitch maken? Door de volgende vragen te beantwoorden:

  • Wie ben je?
  • Wat heb je te bieden?
  • Waar ben je goed in?
  • Wat voeg je toe?

Door deze vragen te beantwoorden in slechts één minuut schets je een beeld van jezelf. Een elevator pitch is daarom de ideale manier om jezelf te verkopen. En ook handig om aan je CV of LinkedIn profiel toe te voegen. Ben je nog op zoek naar een technische baan?

Ben je nog op zoek naar een technische baan?

Bekijk de vacatures en test meteen hoe jouw elevator pitch het doet.

Bekijk snel

Tips voor het maken van een elevator pitch

Een elevator pitch maken is een kwestie van constant herzien en schrappen van onnodige informatie. Ga je een elevator pitch maken? Met deze tips schrijf jij een goede elevator pitch:

  • Houd het makkelijk en voorkom vakjargon.
  • Gebruik zinnen in de actieve vorm, bijvoorbeeld “Ik wil…” in plaats van “Ik zou willen…”.
  • Oefen de pitch hardop.
  • Vraag aan anderen hoe jouw pitch overkomt.
  • Presenteer jezelf met veel enthousiasme.
  • Sluit je elevator pitch af met een vraag.

Lees ook

Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek? Gebruik de elevator pitch om jezelf voor te stellen. Nog wat hulp nodig? Neem de sollicitatietips van Voort goed door en gebruik het artikel over de de meest gestelde sollicitatievragen voor een goede voorbereiding op je gesprek.