Hoe u talenten bindt door hun ontwikkeling te faciliteren

Terug naar overzicht
Het laatste nieuws

Hoe u talenten bindt door hun ontwikkeling te faciliteren

Organisaties willen niet achterlopen op de concurrentie. Sterker nog, ze willen voorop gaan. ‘Jongeren bieden groeiperspectief en innovatie in het bedrijf,’ weet consultant Niek van Ginkel van Voort. ‘Ze zijn flexibel, kneedbaar en benaderen vraagstukken anders. Zo krijgt de organisatie nieuwe invalshoeken voor oplossingen van de toekomst, zoals AI.’ Maar deze talenten binden is zo makkelijk nog niet.

Diversiteit nodig

Door de vergrijzing zien bedrijven de gemiddelde leeftijd van hun personeel stijgen. Die mensen brengen natuurlijk veel kennis en ervaring mee, maar er is ook behoefte aan diversiteit in het personeelsbestand en een frisse wind in het bedrijf.

Jongere generaties barsten van de energie, hebben een grote drive om stappen te maken en willen zichzelf continu ontwikkelen.

Het probleem

De generaties Y (geboren voor ’96) en Z (geboren na ’96) barsten van de energie, hebben een grote drive om stappen te maken en willen zichzelf continu ontwikkelen. Volgens een wereldwijd onderzoek van Manpower (2017) is slechts zeven procent van de millennials níet geïnteresseerd in opleidingen en trainingen.

Zijn er onvoldoende ontwikkelmogelijkheden, dan zegt 28% van de millennials binnen twee jaar weg te gaan bij de werkgever. Bij een gebrek aan doorgroeimogelijkheden is dit zelfs 35%. Bij Gen Z’s ziet het beeld er vergelijkbaar uit met respectievelijk 27% en 33%. Dat blijkt uit grootschalig jaarlijks onderzoek van Deloitte (2019). Ontwikkeling is dus een belangrijke voorwaarde voor de jongere generaties.

De oplossing

U moet groei kunnen faciliteren om professionals aan te trekken en te behouden. Maar kan uw bedrijf wel investeren in medewerkers met een tijdelijk dienstverband, of kan dit pas op het moment dat iemand vast in dienst komt? Dit laatste is vaak het geval. De oplossing is echter simpel: een traineeship.

Ook interessant om te lezen

Groeibriljantjes

‘Onze trainees zijn groeibriljantjes,’ glundert Niek. ‘Zij zijn ambitieus en kiezen heel bewust voor hun ontwikkeling. Het zijn hele slimme mensen. Ze zijn leergierig, kritisch en willen vooruit. No-nonsense professionals die heel veel durven, ondanks dat het weleens spannend is.’

Trainees worden grondig geselecteerd door Voort met persoonlijke gesprekken en een carrièretest. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traineeship, kandidaten moeten de drive en kwaliteiten hebben om door te groeien.

Trainees aannemen, waarom zou u?

U wilt uw organisatie verder brengen met technische talenten. Maar hoe vindt en bindt u die? Alle concullega’s jagen tenslotte op dezelfde profielen. En professionals willen continu leren en ontwikkelen. Ontdek in deze whitepaper hoe een trainee u ontzorgt.

Trainees aannemen, waarom zou u?

Wat houdt een traineeship in en hoe maakt een trainee voor uw bedrijf het verschil? Dat leggen we uit in deze white paper.

Download nu de white paper