Wat doet een uitvoerder?

Een uitvoerder heeft de leiding op de bouwlocatie van een project. Hierbij is hij of zij verantwoordelijk voor het aansturen van een team binnen het project. De voornaamste taak van een uitvoerder is ervoor te zorgen dat het werk van de werkvoorbereider op een goede manier wordt uitgevoerd. De werkvoorbereider heeft het project op kantoor voorbereid. Dit werk moet door vertaald worden naar de bouwlocatie. Om aan de slag te gaan in deze functie heeft een uitvoerder minstens een MBO-opleiding niveau 4 met een technische richting afgerond.

Vacatures uitvoerder

Er staan altijd tientallen uitvoerder vacatures open. Dit komt omdat de professional aan het werk kan in diverse vakgebieden binnen de bouwsector. Vaak zijn uitvoerders in dienst bij bijvoorbeeld aannemers, bouwbedrijven en infrastructuurbedrijven. Ook bij Voort vind je tientallen openstaande vacatures. Kijk in het overzicht of er een passende baan voor jou tussen staat. Of stuur een open sollicitatie. De consultants van Voort gaan direct op zoek naar functie die aansluit op jouw ambities.

Vacatures voor uitvoerder

Functieomschrijving uitvoerder

Hoe ziet een werkdag van een uitvoerder eruit? Hij of zij is verantwoordelijk voor de juiste uitvoering van het bouwproject op locatie. Het takenpakket bevat het organiseren van de werkzaamheden, aansturen van het personeel en werken aan de hand van de planning en begroting. Hierbij is de professional het aanspreekpunt voor alle uitvoeringsaspecten. Hij of zij houdt in de gaten of alles soepel verloopt en gaat bij problemen direct op zoek naar een passende oplossing. Daarnaast behoren ook administratieve taken tot de werkzaamheden.

Benodigde vaardigheden voor deze functie

Om de werkzaamheden goed uit te voeren moet de professional over bepaalde vaardigheden beschikken. Zo is het belangrijk dat hij of zij technisch inzicht heeft, stressbestendig is en goed kan plannen en organiseren. Ook het aansturen van een team moet een uitvoerder gemakkelijk afgaan. Deze competenties kunnen altijd verbeterd worden met persoonlijke trainingen.

Salaris uitvoerder

Zonder ervaring begin je als starter op een salaris van gemiddeld €2500,- bruto per maand. Dit kan per werkgever verschillen, waardoor het kan dat je een wat lager of juist hoger salaris ontvangt. In deze functie kun je doorgroeien tot een salaris van ongeveer €4500,- bruto per maand. Het uiteindelijke salaris is afhankelijk van onder andere de leeftijd, opleidingsniveau en werkervaring van de professional. Naast het salaris

De juiste opleiding

Je kunt diverse opleidingen volgen om uitvoerder te worden, zoals de MBO-opleiding Kaderfunctionaris Uitvoering of de HBO-opleiding Civiele Techniek. Na deze studies kun je je vervolgens nog doorstuderen, jezelf verder specialiseren én tegelijkertijd werken of direct aan de slag met een baan die bij je past.