Wat doet een software engineer?

Een software engineer is bezig met het ontwerpen en implementeren van onder andere applicaties en programma’s. De engineer gaat aan de slag bij ICT bedrijven. En houdt zich dan bezig met software oplossingen voor externe klanten. De professionals kunnen ook aan het werk binnen een bedrijf om daar het ontwerp en implementatie op zich te nemen. Met name grote bedrijven of overheidsinstellingen willen hiervoor eigen personeel. Wil je aan de slag in deze functie? Dan heb je een technische HBO-opleiding (informatica, industriële automatisering of elektrotechniek) afgerond. Of een universitaire studie richting informatica.

De werkzaamheden van een software engineer

Een software engineer ontwerpt systemen. Hierbij wordt rekening gehouden met de behoeften van de eindgebruiker. Na het ontwerpen van de software, is het de taak van de engineer om het te implementeren in de organisatie. Wanneer de software in gebruik is, wordt het in de gaten houden van de ontwikkelingen rondom het systeem één van de hoofdtaken. Eventuele problemen of fouten moeten direct opgelost worden om zo een goed werkend systeem te behouden. Ook hoort het opstellen van een gebruikshandleiding bij de werkzaamheden wanneer de software door hem of haarzelf ontwikkeld is.
Alle software engineer vacatures

Welke vaardigheden worden gevraagd?

Het is van belang dat een software engineer goed kan samenwerken. Projecten worden vaak in teams uitgevoerd. Hierdoor is er veel contact met andere collega’s, zoals projectmanagers of specialisten. Ook een goede communicatie is van belang om zo een systeem te ontwerpen dat volledig aansluit op de eisen van de klant of opdrachtgever. Kennis van programmeren is een vereiste in dit vakgebied. Dit kan zijn met systemen zoals Linux, C++ of Siemens S7. En een goede beheersing van de Engelse taal wordt als pré gezien.

Werken als software engineer

Er zijn op het moment veel vacatures in de IT. En de arbeidsmarkt staat te springen om goede software engineers. Ook bij Voort vind je tientallen openstaande vacatures. Je kunt direct aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Kijk in het overzicht of er een passende functie voor jou bij staat. Solliciteer met je CV en motivatiebrief. Of stuur een open sollicitatie.