Verhalen
Terug naar overzicht
Tips

Misvattingen over detacheren

Detacheren. Wie kiest daar nou bewust voor? Dan verdien je toch minder, heb je geen zekerheid en ben je maar een nummertje? Zomaar wat opvattingen die al jaren in één zin worden genoemd met detachering. Maar kloppen ze ook? Bekijk de misvattingen over detacheren en hoe het wél zit.

Misvattingen over detacheren

1. Tijdelijke vervanging, maar nooit een vast contract

Een van de misvattingen over detacheren is dat je alleen tijdelijk aan het werk kan. Ter vervanging van bijvoorbeeld ziekte of zwangerschapsverlof. Of als versterking tijdens drukke periodes. Dat klopt niet. Wij zijn voor onze opdrachtgevers vrijwel altijd op zoek naar technische professionals die zich voor langere periode willen inzetten voor het bedrijf.

Natuurlijk komt het weleens voor dat er tijdelijke opdrachten zijn, maar dan vertellen we dat er direct bij. Wil je geen tijdelijke opdracht, dan kan je dat gewoon aangeven.

Bij Voort heb je de zekerheid van een goed contract. Of dat nou een jaarcontract is met uitzicht op een vast contract bij de opdrachtgever. Of meteen een vast contract bij Voort. Kan allemaal.

Lees ook

2. Alleen aan de slag bij grote bedrijven

Natuurlijk werken we voor grote bedrijven en overheidsinstellingen. Maar ook kleine ingenieursbureaus en regionale partijen vragen ons regelmatig om hen te helpen bij het vinden van de juiste technische professionals. Juist de kleinere bedrijven vinden het soms handig dat ze de werving kunnen uitbesteden.

Voort heeft een netwerk van 800+ opdrachtgevers, groot en klein. Zo hebben we altijd de juiste ingangen om een baan te vinden die bij jou past. Want jouw wensen staan voorop.

3. Lager salaris en slechtere arbeidsvoorwaarden

Dit is een van de meest hardnekkige misvattingen ooit over detacheren. Je verdient bij een detacheringsbureau minimaal hetzelfde als wanneer je rechtstreeks in dienst bent bij een bedrijf.

Het is voor ons als detacheerder zelfs verplicht om een groot deel van de arbeidsvoorwaarden van het bedrijf aan te houden. Er mag namelijk geen onderscheid gemaakt worden. Hierdoor ben je zeker niet slechter af als je gedetacheerd bent. Soms zijn je arbeidsvoorwaarden zelfs beter!

4. Minder kansen om te ontwikkelen en (door) te groeien

Bij detachering heb je juist meer ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden. Ga maar na, je kan je ontwikkelen op de werkvloer bij de opdrachtgever. Daarnaast heb je verschillende ontwikkelmogelijkheden bij Voort. Welke dat zijn? Trainingen in de Voort Academy met gekwalificeerde externe trainers en opleidingspartners. Daarnaast krijg je een persoonlijk opleidingsbudget van € 1.500,- per jaar. Als starter kan je ook kiezen voor een intensief talentprogramma.

Na afloop van jouw opdracht kan je ook bij Voort blijven. Dan vinden wij weer een nieuwe opdrachtgever voor je. Zo kan je snel meer werkervaring opdoen. Je leert immers weer nieuwe mensen en werkwijzen kennen. Om door te groeien ben je bij Voort niet afhankelijk van posities die toevallig vrijkomen bij de opdrachtgever. Als jij toe bent aan de volgende stap, vinden we de juiste nieuwe baan voor jou.

Verder groeien in je vak?

Vertel ons jouw ambities en wij vinden de juiste baan voor jou!

Dat wil ik!

5. Slechts een van de velen

Niemand wil een nummertje zijn. Wij ook niet. We leren elkaar goed kennen. Want juist als we weten wie je bent en wat je wilt, kunnen we de juiste baan voor jou vinden. Waar jij kan groeien en echt tot je recht komt. Je krijgt een vaste consultant die alles voor je regelt. Regelmatig spreken jullie elkaar. Over hoe het gaat in je werk en over jouw groei, maar ook om gewoon even bij te kletsen.

6. Geen onderdeel van het team

Ben je bang dat je geen binding krijgt met de opdrachtgever? Nergens voor nodig. Je zit voor langere tijd bij de opdrachtgever en hoort er gewoon erbij. Regelmatig wordt bij aanvang al de intentie uitgesproken om jou op den duur over te nemen als het van beide kanten bevalt.

Wat is detachering precies?

Bij detachering ben je in dienst bij een detacheringsbureau zoals Voort. Wij lenen jou uit aan een of meerdere opdrachtgevers. Op basis van jouw wensen, ambities en talenten zoeken we een baan die bij jou past. Daarbij kijken we niet alleen naar functie-inhoud, maar ook naar de bedrijfscultuur. Zodat de match echt klopt.

We zijn dus een verbinder tussen technische professionals zoals jij en technische bedrijven. Vervolgens regelen we ook alles met betrekking tot jouw salaris en ontwikkeling. Je krijgt persoonlijke begeleiding van een consultant, kan deelnemen aan de Voort Academy en krijgt een jaarlijks opleidingsbudget van € 1.500,-. Starter op de arbeidsmarkt? Dan kan je ook groeien in je vak met een talentprogramma waarin je werken en leren combineert.

Komt de inleenperiode bij de opdrachtgever ten einde? Dan zijn er verschillende opties. De opdrachtgever kan jou overnemen, zodat je bij hen in dienst treedt. Je kan ook bij Voort blijven, dan vinden wij weer een nieuwe baan voor jou. Waar je weer verder kan groeien. Dat is ideaal als je snel meer ervaring wilt opdoen, in verschillende keukens wilt meekijken of wilt doorgroeien naar een andere functie.

Vind jouw vacature

Benieuwd naar de mogelijkheden bij Voort?

Bekijk de vacatures

Lees ook