Blog

Werken bij een installatiebedrijf

2 min. leestijd 1 december 2018

Wil jij werken bij een installatiebedrijf? Dan kun je nog veel kanten op. De sector is heel erg breed. Daarom spitsen de meeste installatiebedrijven zich toe op één specialisatie.

Werken binnen de installatietechniek

Medewerkers van installatiebedrijven gaan aan de slag op projecten binnen onder andere de woningbouw, utiliteit en industrie. Het gaat in deze gevallen om zowel nieuwbouw als bestaande panden. Door de breedte van het vakgebied zijn er altijd veel openstaande vacatures binnen installatietechniek.

Van MBO naar HBO installatietechniek

2 min. leestijd 21 november 2017

Op welke specialisatie spitsen installatiebedrijven zich toe?

Binnen het vakgebied installatietechniek zijn er diverse installatiebedrijven. En de meeste bedrijven houden zich bezig met een specialisatie binnen de sector. Zo werken de medewerkers van het ene installatiebedrijf aan het bouwen van verwarming in een woning of pand. Terwijl medewerkers van weer een ander installatiebedrijf verantwoordelijk zijn voor de water- of gasleidingen in woningen en panden. Maar ook het aansluiten van sanitair of het dak en zink werk hoort bij de specialisaties van installatiebedrijven.

Wil jij aan het werk in de installatietechniek?

Bekijk de vacatures en vind dé baan die bij je past!

Via Voort werken voor een installatiebedrijf

Via Voort kun je aan de slag als onder andere werkvoorbereider, servicetechnicus, projectleider en engineer. Door het landelijke netwerk met grote en lokale bedrijven zijn onze professionals werkzaam op toonaangevende projecten door heel Nederland. Bij Voort vind je diverse vacatures bij grote bedrijven door heel Nederland. Ook krijg je veel mogelijkheden om te werken aan je persoonlijke en technische ontwikkeling.

Verder doorgroeien binnen installatietechniek

Heb je een MBO-opleiding richting installatietechniek, elektrotechniek, werktuigbouwkunde, engineering of vergelijkbaar afgerond? Dan kun je de opleiding elektrotechniek of luchtbehandelingstechniek volgen bij Voort. Binnen anderhalf jaar specialiseer jij je op het gebied van installatietechniek, terwijl je tegelijkertijd werkervaring opdoet bij één van onze opdrachtgevers.