Blog

Welke vacatures civiele techniek zijn er?

2 min. leestijd 4 september 2018

Er zijn veel openstaande vacatures civiele techniek. Dit komt omdat er altijd projecten ontwikkeld en gebouwd worden voor een goede infrastructuur. Het vakgebied is heel breed. Hierdoor kun je op veel projecten werkzaam zijn.

Werken in de civiele techniek

Zo worden professionals in de civiele techniek onder andere ingezet bij de bouw of het onderhoud van dijken, tunnels, (spoor)wegen en sluizen. Vooral in een klein land zoals Nederland is het belangrijk dat de leefomgeving goed benut wordt. Daarnaast moet er tijdens de werkzaamheden rekening gehouden worden met veel aspecten. Zo kan de maatschappij last ondervinden van afgesloten wegen, lawaai of trillingen.

Ben jij op zoek naar civiele techniek vacatures?

Bekijk hier de openstaande vacatures en solliciteer!

Vacatures civiele techniek

De civiele techniek sector kan onderverdeeld worden in diverse specialisaties, waaronder baggertechniek, geotechniek, milieukunde, offshore technologie, wegen- en waterbouw. Voor deze specialisaties wordt altijd naar bekwaam technisch personeel gezocht. Er zijn altijd wel vacatures in de civiele techniek. Zo wordt er vaak gezocht naar onder andere werkvoorbereiders, projectleiders, uitvoerders, tekenaars en ontwerpers.

Wat is civiele techniek?

2 min. leestijd 9 november 2017

Stijging van vacatures civiele techniek

Er kiezen nog steeds weinig jongeren voor een technische studie. Terwijl een afgestudeerde in de civiele techniek zeer goede kansen heeft op een baan direct na de studie. Vaak hoeft iemand met een HBO- of WO-opleiding Civiele Techniek nauwelijks te solliciteren. Daarnaast blijft het aantal vacatures in de civiele techniek groeien. In de sector zijn er de afgelopen twee jaar ruim 30% meer vacatures voor hoogopgeleide technische professionals. Dit komt door de aantrekkende Nederlandse economie. Vooral in Brabant, Noord-Holland en Gelderland wordt er veel om bekwaam technisch personeel gevraagd. Hierdoor is ook het gemiddelde salaris van hoogopgeleid technisch personeel met een aantal procenten gestegen.

Vacatures civiele techniek bij Voort

Bij Voort vind je altijd diverse vacatures in de civiele techniek op MBO-, HBO- en WO-niveau. Dit zijn vacatures bij opdrachtgevers door heel Nederland, voor zowel grote als kleine projecten. De opdrachtgevers zijn actief in diverse specialisaties binnen de sector, zoals water- of wegenbouw. Bekijk het overzicht met vacatures in de civiele techniek en zoek de baan die bij jou past.