Voort academy afbeelding voor ons verhaal pagina

Technische trainingen

Als technisch professional ben je nooit uitgeleerd. Daarom biedt Voort technische trainingen aan, waardoor jij verder kan groeien in je carrière. Van trainingen op het gebied van AutoCAD en NEN 1010 tot trainingen die gaan over Python en risicomanagement… Het aanbod is zeer divers!

Persoonlijke trainingen Contact

 

 

Ontdek ons aanbod aan technische trainingen

Assetmanagement

Assetmanagement is een veel gevraagd onderwerp waar veel organisaties vandaag de dag mee bezig zijn. Tijdens deze training leer je de basisprincipes, wat het belang is van dit management, hoe je dit in je werksituatie kunt toepassen en hoe je jouw rol en bijdrage hierin kunt bepalen.

AutoCAD

Hoe maak en bewerk je een eenvoudige tekening via AutoCAD? Tijdens deze training leer je deze basistechnieken en hoe je deze technieken verder kunt ontwikkelen. De meest essentiële tools en concepten worden behandeld, waardoor niet elk commando of elke optie in AutoCAD aan bod komt.

AutoCAD vervolg

Deze training is het vervolg op de basistraining van AutoCAD. Je verdiept je in verdere tekentechnieken als layers, blocks en templates. Deze leer je niet alleen te gebruiken, maar ook aan te maken. Na deze training weet je alle ins en outs van AutoCAD.

BIM Awareness

Wil je alles weten over BIM? Dan is deze training iets voor jou. Je leert alles over de huidige en toekomstige BIM-situatie, de mogelijkheden van BIM en de toegevoegde waarde. Dat niet alleen: je weet na deze training ook waar je aan moet denken bij de start van een BIM-project.

PMO en integrale projectbeheersing

Vrijwel alle werkzaamheden binnen de bouw en infrastructuur gebeuren projectmatig. Dan is het fijn om te weten wat projectmatig werken precies betekent én hoe je ervoor zorgt dat het vooraf gewenste resultaat ook daadwerkelijk wordt opgeleverd. Integrale projectbeheersing is een methodiek die ervoor zorgt dat het project goed binnen de gestelde eisen en randvoorwaarden verloopt.

NEN 1010 basis

Het werken aan elektrische installaties wordt steeds ingewikkelder: in technisch opzicht én qua regelgeving. De training NEN 1010 brengt je op de hoogte van alle essentiële aspecten en consequenties van de NEN 1010 voor jouw werksituatie. Aan het eind van de dag wordt er een toets afgenomen. Wanneer je deze toets behaalt wordt het certificaat uitgereikt.

Python

Binnen steeds meer organisaties wordt de programmeertaal Python gebruikt. Met name in technisch georiënteerde organisaties die een digitale ontwikkeling doormaken en steeds meer te maken krijgen met (GIS-)visualisaties en stimulaties. Na deze training ken je alle basisprincipes en ontwikkel je zelfstandig Python-programma’s.

Risicomanagement

Welke stappen doorloop je bij het uitvoeren van een risicoanalyse? Bij deze training leer je de samenhang te zien tussen risicoanalyse en risicomanagement. Je ontdekt hoe en met wie je gericht naar risico’s kan zoeken en hoe deze risico’s opgeschreven, ingeschat en geprioriteerd worden.

UAV-GC

De UAV-GC wordt steeds vaker in infrastructuur- en bouwprojecten toegepast. Tijdens deze training leer je de essentie van deze toepassing, ben je in staat om de afweging te maken tussen een traditioneel en een geïntegreerd contract, weet je wat de belangrijkste aandachtspunten binnen het contract zijn en is het duidelijk wat de verantwoordelijkheden en principes zijn tijdens het beheersen van een UAV-GC contract.

Circulair bouwen

De stikstof crisis in de bouw en ook de huidige corona crisis zorgen ervoor dat we in de bouw circulair moeten gaan werken. Maar hoe werkt circulair bouwen nu eigenlijk in de praktijk? Wat komt er allemaal bij kijken en welke stappen moet je hierbij wel en niet nemen? Tijdens deze training krijg je antwoord op bovenstaande vragen.

BENG

Na deze intensieve cursus van heb je volledig inzicht en kennis in de mogelijkheden die er zijn om bestaande en nieuwe gebouwen op een verantwoorde manier te verduurzamen. Je hebt de tools die je nodig hebt om een goed verduurzamingsadvies te maken op basis van BENG en Bouwbesluit. Door het volgen van deze cursus ben je een (nog) betere gesprekspartner inzake het onderwerp verduurzaming van bestaande en nieuwe gebouwen voor opdrachtgevers en andere betrokkenen.

Solibri Anywhere

Veel informatie over gebouwen wordt beschikbaar gesteld in de vorm van 3D modellen. Met Solibri Anywhere (voorheen Model Viewer) krijg je inzicht in een model en kan je de resultaten van modelchecking bekijken. De 3D-views kan je daarbij voorzien van commentaar en delen met anderen. Zo krijgen ontwerpteams, opdrachtgevers en toekomstige gebruikers van het gebouw snel een goed beeld van de ontwerpkeuzes.

Lean basis

Lean management is een manier van denken, een organisatiecultuur, aangevuld met allerlei tools die deze denkwijze ondersteunen. Six sigma komt uit de hoek van kwaliteitsmanagement en probeert de variatie in processen aantoonbaar te verminderen. Het is een projectmatige aanpak in vijf verschillende fasen die erg goed combineert met de lean denkwijze.

System engineering

Deze tweedaagse cursus behandelt systems engineering zoals het wordt begrepen en beoefend door toonaangevende acquirer-, ontwikkelaars- en leveranciersorganisaties over de hele wereld. Deze cursus biedt een geïntegreerde benadering van de reeks management- en technische disciplines die samen de effectiviteit van het systeem optimaliseren, het succes van het project verbeteren en de risico’s verminderen. Manieren om bedrijfsdoelstellingen te bereiken, bijvoorbeeld time-to-market, kosten van verkochte goederen, productkwaliteit, militaire doelstellingen, is een constant thema gedurende de cursus.

Ervaringen van andere professionals