Blog

Wat kan ik met de opleiding Landmeetkunde?

2 min. leestijd 1 mei 2019

Met de opleiding Landmeetkunde leer je hoe je metingen uitvoert op de grond, om zo de grenzen van een bouwproject te bepalen. Hiervoor maak je gebruik van landmeetapparatuur.

Gebruik van landmeetapparatuur

Alle gegevens sla je digitaal op in een kaart met tekeningen en berekeningen. Deze wordt vervolgens door de professionals tijdens de uitvoer van het bouwproject gebruikt. Maar wat leer je nog meer tijdens de opleiding? En wat kun je ermee als je de studie hebt afgerond.

Wat leer je tijdens de opleiding Landmeetkunde MBO?

Tijdens de opleiding Landmeetkunde leer je alles over het doen van metingen op de grond, en het verwerken van de gegevens rondom een bouwproject. Bij de meeste opleidingsinstituten vallen de eerste periodes van de opleiding Landmeetkunde samen met de opleiding Bouw en Infra. Vervolgens kun je kiezen voor de specialisatie richting geo-ICT of landmeetkunde. Bij de opleiding ligt de focus op het leren van het inwinnen, uitzetten, verwerken en presenteren van gegevens op digitale kaarten. Belangrijke onderwerpen van de studie zijn onder andere CAD-tekenen, bouwmeten en bouwmaterialen. Ook ga je tijdens de opleiding meer leren over de wetten en regels omtrent het werk.

Klaar met jouw opleiding en op zoek naar een baan?

Kijk snel of de traineeship Geo-ICT iets voor jou is!

Wat ga je doen na je opleiding?

Na de opleiding Landmeetkunde kun je direct aan de slag als bijvoorbeeld landmeter of maatvoerder bij onder andere het kadaster, gemeenten en overheidsinstellingen. In deze functies ben je verantwoordelijk voor het nauwkeurig inmeten van de grond. Hiervoor gebruik je landmeetkundige instrumenten zoals een tachymeter of total station. De metingen ga je vervolgens verwerken via software applicaties. Ook kun je doorstromen naar het HBO om verder te studeren. Bouwkunde en Werktuigbouwkunde zijn studies die goed aansluiten op de opleiding Landmeetkunde. Of kies voor een traineeship van Voort!

5 voordelen waardoor detachering een goede keuze is

3 min. leestijd 18 mei 2021

Werken via Voort

Heb jij de opleiding Landmeetkunde afgerond en wil je aan het werk? In het overzicht van Voort vind je tientallen openstaande vacatures. Je kunt direct aan de slag bij grote opdrachtgevers door heel Nederland. Kijk in het overzicht of er een passende functie voor jou bij staat. Solliciteer met je CV en motivatiebrief. Of stuur een open sollicitatie.