Blog

Op zoek naar de leukste banen in de bouw

2 min. leestijd 25 juni 2018

Ben jij op zoek naar de leukste banen in de bouw? Dan heb je tegenwoordig genoeg keuze! De bouw is niet langer een sector waar geen werk in te vinden is. De bouwproductie is flink gestegen. Op het moment is de bouw zelfs de sterkst stijgende sector binnen de Nederlandse economie.

Een belangrijke drijfveer achter deze stijging is de aantrekkende woningmarkt. Het gaat hard met de verkoop van woningen. Daarom wordt er steeds meer nieuwbouw gepland. En dit betekent dat er ook weer genoeg banen in de bouw beschikbaar zijn. Maar de vraag is of er genoeg vakmensen beschikbaar zijn om het werk uit te voeren?

Genoeg baankansen in de techniek

2 min. leestijd 15 februari 2018

De leukste banen in de bouw

De sector zit te springen om goed personeel. Er zijn genoeg banen in de bouw. Maar op het moment is er sprake van een gebrek aan technische professionals met de juiste kennis. Dit komt onder meer door de vergrijzing. De gemiddelde leeftijd in de sector ligt hoog. En er gaan de komende jaren veel werknemers met pensioen. Maar er zijn te weinig jonge professionals beschikbaar om het naderende gat van de gepensioneerden op te vangen. Al jaren is het aantal uitstromend personeel een stuk hoger dan het aantal dat instroomt.

Op zoek naar de leukste banen in de bouw?

Bekijk de vacatures en vind dé baan voor jou!

Veranderingen voor de leukste banen in de bouw

Naast de vergrijzing van het personeel zijn er ook andere veranderingen gaande in de bouwwereld. Zo worden bijvoorbeeld de werkzaamheden anders door de industriële automatisering. Ook de digitalisering van de sector, zoals het werken met 3D-printers en prefabs (kant-en-klare elementen), vraagt om een andere manier van werken. Hierdoor zijn de functies niet meer zoals deze waren. En worden er andere eisen gesteld aan de kwaliteiten en vaardigheden van het personeel.

Vacatures in de bouw

Ben jij op zoek naar een baan binnen de sector, waar de industriële automatisering voor veel verandering heeft gezorgd? Door het tekort aan bekwaam personeel zijn er veel vacatures voor de leukste banen in de bouw. Ook via Voort kun je aan het werk in de bouwwereld. In het vacatureoverzicht vind je veel openstaande functies in diverse vakgebieden. Zoek een functie die bij jou past en solliciteer. Of stuur een open sollicitatie. Wij gaan dan direct voor jou op zoek naar de juiste werkplek.