Blog

Bouwen aan project Woldring in Groningen

1 min. leestijd 25 april 2019

We werken al langere tijd samen met bouwconcern Van Wijnen. En met succes! Dus een mooi moment om een van hun projecten uit te lichten waar een Voort professional aan bijdraagt, namelijk nieuwbouw project De Woldring.

Veel vraag naar woningen

Er is al jaren veel vraag naar huisvesting door jongeren in Groningen. Met het project wordt er een groot aantal nieuwe woningen voor jongeren opgeleverd. Ondanks het hoge aantal appartementen is wel de verwachting dat deze in zeer korte tijd verhuurd zijn.

Wil je ook werken bij Van Wijnen?

Check hier meer over de mogelijkheden!

Commotie over de bouw

Het was al in 2013 dat het idee ontstond om meer woningen voor jongeren te bouwen. Maar het plan was om een toren te maken die zo’n tachtig tot negentig meter hoog zou zijn. Dit zagen de omwonenden niet zo zitten. Er is goed naar hen geluisterd en het ontwerp is aangepast naar een toren van maximaal 50 meter hoog. Een mooie uitkomst van het afwegen van de belangen van de stad en inwoners.

Bereid je voor met sollicitatietips van Voort

3 min. leestijd 17 februari 2021

De Woldring in Groningen

Toen kon de bouw van het project van start. De oude gebouwen die aan de Friesestraatweg stonden zijn gesloopt om plaats te maken voor de nieuwbouw van de jongerenhuisvestiging. Er worden 435 appartementen gebouwd, waarbij op de begane grond diverse commerciële ruimten zijn. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een pizzeria, restaurant of bakkerij. Met een gebouw van 15 verdiepingen en maximaal 50 meter hoog is dit op het moment het grootste bouwproject in de stad. De geplande oplevering is vanaf begin september tot eind oktober.

Wil jij ook werken bij Van Wijnen? Of heb je vragen over het project? Neem dan contact op met key accountmanager Roald Haanstra. Hij weet je hier alles over te vertellen!