Wat jij gaat doen
Als monteur storingen / OV-VRI werk je veel in de buitenlucht, met een kleine ploeg, aan het installeren, renoveren en moderniseren van openbare, landingsbaan - en sport verlichting, verkeersregelinstallaties (VRI's) of Dynamisch Verkeers Management systemen (DVM, de matrixborden boven de snelweg).
Het is een boeiend vakgebied, dat voortdurend aan het vernieuwen is. Zo wordt momenteel overal in het land betrouwbare en energiezuinige LED-verlichting geïnstalleerd. Ook worden VRI's steeds vaker omgebouwd tot 'intelligente' i-VRI's, die volautomatisch of vanuit een controlekamer kunnen worden bestuurd. Een volgende stap is het toepassen van sensoren om installaties te dimmen, aan of uit te schakelen, afhankelijk van de verkeersdrukte.
Al die ontwikkelingen brengen veel werk met zich mee: het installeren van complete installaties en het integreren in een netwerk. Dit alles moet bovendien exact worden ingemeten en geregistreerd. Als monteur draag je hiervoor een brede verantwoordelijkheid, maar krijg je ook het vertrouwen en de vrijheid dat je je eigen werkzaamheden zelf kunt organiseren.
Ben jij de kandidaat?
Je hart gaat sneller kloppen van moderne techniek. Je geniet van de vrijheid en afwisseling in het monteursvak, maar beseft ook dat daarbij de verantwoordelijkheid hoort om op tijd goed werk af te leveren. Binnen zitten is niets voor jou. Jij gaat het liefst iedere dag aan het werk in de buitenlucht, weer of geen weer. En welke werkzaamheden je ook uitvoert, veiligheid staat bij jou bovenaan! Heb je een diploma Elektrotechniek (niveau 3 of hoger) dan ga je direct als monteur aan de slag, ben je schoolverlater en heb je minimaal een vmbo-diploma? Dan kun je als leerling monteur beginnen, je hebt een BEI certificaat (Bedrijfsvoering van Elektrische Installaties) of bent bereid om dat te halen, je bent bereid om aanvullende cursussen te volgen die te maken hebben met je vak, je bent flexibel en collegiaal, en altijd bereid om ergens bij te springen.