Vacatures

Technicus Protection, Automation & Control

19-5-2022 MBO, HBO Elektrotechniek, Energietechniek Leeuwarden

Wat jij gaat doen

Werk aan storingen, onderhoud of nieuwbouw van secundaire systemen op hoogspanningsonderstations. Jij bent de techneut die voor elk probleem een oplossing weet. Je gaat zelfstandig aan het werk met instellen, testen en in bedrijf nemen van diverse systemen. Daarvoor werk je op het snijvlak van automatisering en digitalisering. Je leert elke dag nieuwe dingen.

Bij ons krijg je een aanvullende opleiding waarin je de eerste 3 maanden alles te weten komt over hoogspanningstechniek. Je krijgt bovendien een veiligheidstraining en leert meer over de onderstations waar je uiteindelijk gaat werken. De 8 maanden daarna zijn een combinatie van theoretische verdieping en opdrachten in de praktijk. Je gaat steeds met ervaren collega’s op pad. Zo doe je alle kennis en vaardigheden op om veilig en deskundig aan de secundaire systemen op de onderstations te kunnen werken.

Zo werk jij aan de energie van vandaag én morgen:

 • Realisatie van secundaire systemen. Je werkt aan relais, beveiligingen en besturingen van hoogspanningsonderstations, -kabels en -lijnen van 10 kV tot en met 150 kV.
 • Je werkt aan secundaire installaties (OT) op de vlakken Protection, Automation & Control, Datatransmissie & Telecom of accu- en hulpspanningssystemen.
 • Je werkt aan secundaire installaties (OT) van alle tijden. Je komt systemen uit de jaren ’60 tegen, maar werkt ook aan de allernieuwste installaties met specialistische meetapparatuur. Dat doe je op zowel onderstations als in het testlab.
 • Je draait tweedelijns storingswachtdiensten.

Ben jij de kandidaat?

Met jouw energie blink je uit als trainee technicus PAC. Je geniet van deze uitvoerende functie waarin je veel vrijheid krijgt. Elke dag is weer anders, dat je nieuwe dingen leert staat voor jouw rol als trainee in elk geval vast. Je functioneert uitstekend binnen geldende veiligheidsprotocollen en kaders. Daarbij zie je vooral de uitdaging in klussen waarin je creatief moet denken. Jij begrijpt dat jouw werk impact heeft op het dagelijks leven van duizenden klanten. Je bent een zelfstandige en verantwoordelijke professional die blijft zoeken naar de beste oplossing. Ook als die niet in de beschikbare documentatie staat. Ook ben je de persoon met:

 • een technisch mbo-diploma niveau 4, bijvoorbeeld in de Elektrotechniek of soortgelijk zoals mechatronica, avionica.
 • rijbewijs B.
 • een flexibele agenda, je draait tweedelijns storingsdiensten waardoor je soms ook buiten kantoortijden aan het werk bent.

Wat wij bieden

Voor deze functie kom je bij Voort in dienst. Jij staat bij ons centraal. Elk moment van jou vinden wij bijzonder. En vieren wij samen. Wij zorgen dat jij op de juiste werkplek belandt. Waar jij past. Waar je techniek op de kaart zet. Want dat is jouw vak. En samen werken we continu aan jouw ontwikkeling. Zodat je blijft groeien op technisch en professioneel vlak. Je krijgt van ons:
 • een mooie baan bij onze opdrachtgever
 • een goed salaris dat past bij jouw kennis en ervaring
 • 3 trainingen per jaar bij de Voort Academy om aan je ontwikkeling te werken
 • een opleidingsbudget van €1500,- zodat je blijft groeien
 • secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een aandraagbonus
 • 25 vakantiedagen (overige vrije dagen zijn afhankelijk van de cao van de opdrachtgever)

Waar jij gaat werken

Je werkt voor één van de grootste netbeheerders van Nederland in de regio Friesland en Noordoostpolder. 

Meer weten?

Ben jij enthousiast geworden over de vacature? Solliciteer dan snel op deze functie. Voor vragen kun je bellen naar Rianne Kolthoff. 

Sollicitatieprocedure

Sollicitatie

Wij werken samen met ruim 800 opdrachtgevers door heel Nederland. Zowel kleine als grote bedrijven. Maak nu een profiel aan in Boest en solliciteer op de functie die bij jou past!

Kennismakingsgesprek

Vertel ons tijdens een kennismakingsgesprek je ambities en wat je precies zoekt in een baan.

Voorstellen

Wij gaan je voorstellen bij de opdrachtgever en kijken ook of we nog meer interessante functies voor je hebben.

Op gesprek

We bereiden samen het sollicitatiegesprek voor, zodat jij je goed kunt presenteren bij de opdrachtgever(s).

Start

Ben jij positief? En de opdrachtgever ook? Dan start je met je nieuwe baan!

Direct solliciteren

Solliciteer door onderstaand formulier in te vullen