Vacatures

Talentprogramma Technicus Elektrotechniek

15-7-2022 MBO, HBO Civiele techniek, Elektrotechniek, Energietechniek, High Tech, Installatietechniek, Werktuigbouwkunde, Maritiem Oldenzaal

Wat jij gaat doen

Het Talentprogramma Technicus Elektrotechniek bestaat uit twee delen, verspreid over twee jaar. In het eerste jaar start je met de vakopleiding technicus van zes weken in samenwerking met het ROVC.

De vakopleiding technicus bestaat uit drie onderdelen:
 • Storingstechnicus elektrotechniek;
 • Pneumatiek;
 • Netwerken inleiding in bussystemen.
In deze zes weken leer je gestructureerd storingsoorzaken vast te stellen en te analyseren in elektrische machinebesturingen en elektrische installaties. Met je opgedane kennis en vaardigheden van beveiligingscomponenten ga je (veiligheids)relais-, motor- en PLC modificaties uitvoeren.

Zo kun je technische storingen blijvend verhelpen en vervolgens weer in bedrijf nemen. Naast dat er gesleuteld wordt aan je technische kennis en vaardigheden, ga je in het eerste jaar ook aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling. Hiermee is de basis gelegd om aan de slag te gaan als erkend elektrotechnicus!

Er worden drie speciaal ontwikkelde trainingen beschikbaar gesteld:
 • Het merk Ik;
 • Effectief communiceren;
 • Timemanagement.
In het tweede jaar volg je de beroepsopleiding technicus, in samenwerking met het ROVC. Je maakt een verdiepingsslag in de werking en logica van PLC-programma’s. Je leert onder andere hoe je sensoren in een industrieel automatiseringssysteem kan uitwisselen, afstellen en testen. Je gaat met de programmeermethode LOGO-PLC aan de slag. Verder leer je hoe je storingen schematisch kan lokaliseren en analyseren en de elektrische installatie van machines komt aan bod.

Als je de opleiding hebt afgerond heb je overzicht in de opbouw en de eisen van de norm (NEN-EN-IEC 60204-1) voor de elektrische uitrusting van machines. Deze eisen vertaal je vervolgens naar de praktische opbouw van de totale schakel- en besturingskast.

 

Ben jij de kandidaat?

Wij zijn op zoek naar technische professionals die graag binnen de elektrotechniek aan de slag willen, maar hier nog niet de benodigde certificeringen voor hebben.

Als professional beschik jij over:
 • Een technische mbo opleiding (bijna) afgerond (vliegtuigtechniek, autotechniek, licht- en podiumtechniek ect.);
 • De vaardigheden om elektrische schema’s af te lezen (relais, motorschakelingen);
 • Kennis van de werking van de industriële elektrocomponenten, inclusief frequentieregelaar en softstarter;
 • De behoefte en wens om je op technisch- en persoonlijke vlak te ontwikkelen.

Wat wij bieden

Wanneer je bij Voort in dienst komt, stellen wij jou als persoon centraal. We vinden het erg belangrijk dat je blijft groeien op zowel persoonlijk als professioneel vlak. Je krijg daarom vanuit ons:
 • Een vast contract;
 • Een uitdagende opdracht als elektromonteur bij een van onze opdrachtgever;
 • Een marktconform salaris;
 • Secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • 25 vakantiedagen (overige dagen zijn afhankelijk van de CAO van de opdrachtgever).

Waar jij gaat werken

Je gaat samen met een Voort consultant bekijken welke organisatie en functie binnen de industrie het best bij je past. De consultant heeft kennis van de markt in jouw regio en neemt jouw wensen en ambities mee als uitgangspunt.

 

Meer weten?

Ben jij enthousiast geworden over de vacature? Solliciteer dan snel op deze functie, voor vragen kun je bellen naar onderstaand contactpersoon.
Groei verder. Ga Voort!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatie

Wij werken samen met ruim 800 opdrachtgevers door heel Nederland. Zowel kleine als grote bedrijven. Maak nu een profiel aan in Boest en solliciteer op de functie die bij jou past!

Kennismakingsgesprek

Vertel ons tijdens een kennismakingsgesprek je ambities en wat je precies zoekt in een baan.

Voorstellen

Wij gaan je voorstellen bij de opdrachtgever en kijken ook of we nog meer interessante functies voor je hebben.

Op gesprek

We bereiden samen het sollicitatiegesprek voor, zodat jij je goed kunt presenteren bij de opdrachtgever(s).

Start

Ben jij positief? En de opdrachtgever ook? Dan start je met je nieuwe baan!

Direct solliciteren

Solliciteer door onderstaand formulier in te vullen