Vacatures

Mechanical Project Engineer

12-1-2021 MBO, HBO, WO Werktuigbouwkunde Eersel, Nederland

Wat jij gaat doen

Als project engineer ben jij volledig betrokken bij jouw project. Je start met een inventarisatie van de behoeften en wensen van de klant en vertaalt deze in technische specificaties. Vervolgens maak je hiervoor een ontwerp in Solidworks en bespreek je deze met het (multidisciplinaire) team. Als het ontwerp definitief is, draag je deze over aan de productie, maar daar stopt jouw betrokkenheid niet! Ook tijdens de realisatiefase zul je in regelmatig contact staan met jouw collega’s van de productie en behoort het doortesten van de (complete) machinelijn tot jouw takenpakket. Na de validatiefase wordt of worden de lijnen uitgeleverd en bij de klant op locatie in bedrijf gesteld. Met enige regelmaat zul je hier ook aansluiten. Met jouw brede technische kennis en coördinerend en organiserend vermogen werk jij doelgericht aan de technische ontwikkelingen van het project. 


Kortom, jij ondersteunt de projectmanager, jij bent (technisch) verantwoordelijk en dus verantwoordelijk voor het opzetten van de lay-out(s),  het opstellen van componentspecificaties en zoekt hierbij de juiste leveranciers (en vraagt de offertes op). Je controleert en geeft de tekeningen vrij en zorgt voor een stukje werkvoorbereiding richting de uitvoeringsfase. Tijdens de bouw blijf je betrokken en blijf je in continu overleg met jouw collega’s van andere disciplines. Daarnaast verzorg je de bijbehorende documentatie, welke gebruikt kan worden als naslagmateriaal. Ook zorg je voor de juiste kostenramingen en bewaak jij het budget Je denkt mee over het slimmer ontwerpen van onze systemen, het ontwerpen van nieuwe systemen en het standaardiseren van basismodules. En dat alles op dezelfde locatie, want zij bouwen de machinelijnen ook in eigen huis op! Je bent dus letterlijk een paar stappen verwijderd van het eindresultaat waardoor jij makkelijk kunt schakelen tussen tekenkamer en werkvloer. Een mooie afwisseling binnen jouw werkdag!

Ben jij de kandidaat?

 • Je beschikt over een diploma op hbo niveau, richting Werktuigbouwkunde, Mechatronica of Mechanical Engineering
 • Minimaal drie jaar werkervaring (in een soortgelijke functie) binnen de maakindustrie
 • Je hebt ervaring met Solidworks, bij voorkeur in combinatie met PDM professional;
 • Je bent vaardig in het ontwerpen van complexe machinerie en systemen;
 • Je bent conceptueel sterk en hebt een uitstekend ontwikkeld analytisch denkvermogen;
 • Je hebt projectmatige ervaring als engineer zijnde, waarbij jij regelmatig de kartrekker bent;
 • Je bent creatief in het oplossen van problemen, met een scherp oog voor detail, kwaliteit en veiligheid;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Je bent bereid om internationaal te reizen
Naast bovengenoemde skillset, is jouw persoonlijkheid net zo belangrijk. Je hebt een sterk analytisch vermogen en weet dit oplossingsgericht in te zetten. Jij bent vaak het luisterend oor en weet jij de informatie snel te analyseren. De functie vraagt om een zelfstandige persoonlijkheid, maar je overlegt veel met (externe) partners, dus samenwerken zit in je bloed. Vanwege de afwisselende en klant specifieke werkzaamheden verwachten zij van jou een flexibele en praktische instelling. Maar omdat je van nature ook een beetje eigenwijs bent, vind je het belangrijk om ook te kunnen meedenken richting de toekomst van de inzetbare (ontwerp)technieken.
 

Wat wij bieden

Voor deze functie kom je bij Voort in dienst. Jij staat bij ons centraal. Elk moment van jou vinden wij bijzonder. En vieren wij samen. Wij zorgen dat jij op de juiste werkplek belandt. Waar jij past. Waar je techniek op de kaart zet. Want dat is jouw vak. En samen werken we aan jouw ontwikkeling. Zodat je blijft groeien op technisch en professioneel vlak. Je krijgt van ons:
 • een mooie baan bij onze opdrachtgever
 • een goed salaris om rond te komen en leuke dingen te doen
 • 3 trainingen per jaar bij de Voort Academy om aan je ontwikkeling te werken
 • een opleidingsbudget van €1250,- per jaar zodat je blijft groeien
 • secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een aandraagbonus
 • 25 vakantiedagen (overige vrije dagen zijn afhankelijk van de cao van de opdrachtgever)

Waar jij gaat werken

De organisatie  is een internationale specialist in het ontwerpen en installeren van complete turnkey projecten in transport- en handling systemen voor de metaal- en aluminium blikindustrie. Met de technologie van magnetisme, vacuüm en lucht zijn ze een succesvolle leverancier van transportsystemen en magnetische componenten.

Meer weten?

Ben jij enthousiast geworden over de vacature? Solliciteer dan snel op deze functie. Voor vragen kun je bellen naar onderstaande contactpersoon.

Sollicitatieprocedure

Sollicitatie

Wij werken samen met ruim 800 opdrachtgevers door heel Nederland. Zowel kleine als grote bedrijven. Maak nu een profiel aan in Boest en solliciteer op de functie die bij jou past!

Kennismakingsgesprek

Vertel ons tijdens een kennismakingsgesprek je ambities en wat je precies zoekt in een baan.

Voorstellen

Wij gaan je voorstellen bij de opdrachtgever en kijken ook of we nog meer interessante functies voor je hebben.

Op gesprek

We bereiden samen het sollicitatiegesprek voor, zodat jij je goed kunt presenteren bij de opdrachtgever(s).

Start

Ben jij positief? En de opdrachtgever ook? Dan start je met je nieuwe baan!

Direct solliciteren

Solliciteer door onderstaand formulier in te vullen