Traineeship projectmanagement

Ontwikkeling in civiele techniek. Ontwikkeling van jezelf.

Is de traineeship projectmanagement iets voor jou?

Ontwikkel jezelf verder in jouw vakgebied met de traineeship Projectmanagement civiele techniek. Je kiest zelf welke technische trainingen je volgt tijdens jouw traineeship. Zo stel je jouw traineeship zelf samen. Door de technische trainingen krijg jij meer kennis over onder andere risicomanagementEMVI, UAV-gc en Systems engineering. Zo leer jij hoe je ieder project tot een succes maakt. Daarnaast verbeter jij jouw persoonlijke vaardigheden en kom je erachter hoe je deze het best kunt inzetten.

Download brochure

Technische trainingen

 • In deze training leer je de samenhang te zien tussen de fases in het bouwproces en de uit te voeren acties. En je komt erachter met welke criteria de juiste bouworganisatievorm kan worden gekozen en hoe zich dit verhoudt ten opzichte van de contractvorm, contractvoorwaarden en aanbestedingsprocedures.

 • Verdiep je in de stappen die doorlopen worden bij het uitvoeren van een risicoanalyse. En sla vervolgens een brug naar risicomanagement. Na de training weet jij:

  • wat de samenhang is tussen risicoanalyse en risicomanagement
  • hoe je de RISMAN-methodiek toepast
  • hoe risico’s opgeschreven, ingeschat en geprioriteerd dienen te worden

 • Leer aanbesteden op basis van de ‘Economisch Meest Voordelige Inschrijving’ (EMVI). Zo weet je de potentiële meerwaarde van de organisatie naar voren te brengen. De onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • opstellen van gunningscriteria
  • communiceren met inschrijvers
  • beoordelen en borgen van de nakoming van EMVI-plannen

 • In drie trainingen kom jij alles te weten over UAV-gc. Je start tijdens de eerste training met de basis en gaat je vervolgens verder verdiepen in de kwaliteitsborging, verificatie en validatie. De laatste training draait om contractbeheersing bij een geïntegreerd contract. Zo weet je na de trainingen precies hoe je UAV-gc moet toepassen in de praktijk. Aan bod komt onder andere ISO9001 en de aansluiting met systems engineering en risicomanagement.

 • Aan de hand van praktijkvoorbeelden leer je hoe je systems engineering toepast in grote projecten. Vervolgens ga je als projectgroep zelf aan de slag met een casus, en maken jullie keuzes rondom de functionele eisen en stappen binnen het DBGM contract.

 • Was is omgevingsmanagement en hoe zet je het in? Dat is dé vraag waar deze training om draait. Je leert de basis, zodat je invulling kunt geven aan de rol van omgevingsmanager. En je leert hoe je jouw project succesvol maakt in een (complexe) omgeving.

 • In deze AutoCAD basis training leer je de basis van het omgaan met AutoCAD. Er wordt gestart met enkele basis technieken om een eenvoudige tekening te maken en te bewerken. Vervolgens worden deze technieken verder ontwikkeld. Alleen de meest essentiële tools en concepten worden behandeld, waardoor niet elk commando of optie in AutoCAD aan bod komt.

 • De AutoCAD gevorderden training gaat verder waar de basistraining is opgehouden. Je leert verdere tekentechnieken en bijvoorbeeld niet alleen om layers, blocks en templates te gebruiken, maar ook om ze aan te maken. Na deze training kun je AutoCAD efficiënt gebruiken.

 • Projectmatig werken, wie doet dat tegenwoordig niet? Vrijwel alle werkzaamheden binnen de bouw en infrastructuur gebeurt projectmatig. Maar wat betekent projectmatig werken precies en hoe zorg je ervoor dat het vooraf gewenste resultaat aan het eind van een project ook daadwerkelijk opgeleverd wordt, binnen de gestelde eisen en randvoorwaarden? Het werken in (complexe) projecten kan ervaren worden als een rit in een rollercoaster: zoveel momenten dat het uit de bocht zou kunnen vliegen. Integrale projectbeheersing is een methodiek die ervoor zorgt dat het project altijd op de rails blijft en het uiteindelijke resultaat wordt opgeleverd.

 • Met AutoCAD Civil 3D onderzoek je ontwerpideeën en analyseer je problemen zodat je de prestatie kunt optimaliseren vóórdat de projecten worden gebouwd. Breid de Civil 3D modelgegevens uit zodat je een geospatiale analyse van overtollig regenwater kunt maken, afnamehoeveelheden kunt genereren en geautomatiseerde ondersteuning kunt krijgen tijdens de bouw.

Persoonlijke trainingen

 • ‘Het versterken van persoonlijke drijfveren, ambities, kennis en vaardigheden’

  DISC en persoonlijke handleiding
  authenticiteit
  STAR
  elevator pitch
  bewustwording (what’s in it for me?)

  Je wilt graag een bijdrage leveren aan je eigen succes en aan het succes van Voort. Van toegevoegde waarde zijn voor je team, je opdrachtgever en Voort. Maar hoe verkoop je jezelf en welk beeld hebben collega’s over jou? Hoe presenteer je jezelf? Tijdens deze training ontwikkel je relevante inzichten en vaardigheden met betrekking tot jouw persoonlijke effectiviteit.

 • ‘Beknopt je boodschap overbrengen, een ander bevragen en feedback geven’

  leren luisteren met LSD (luisteren, samenvatten, doorvragen)
  rust nemen in communicatie
  feedback geven en ontvangen
  sensitiviteit vergroten
  non-verbale communicatie

  Tijdens deze training word jij je bewust van hoe je communiceert en hoe je dit kunt verbeteren. Zo leer je om op de juiste manier kritiek te uiten, jouw boodschap goed te communiceren en goed te luisteren naar wat de ander daadwerkelijk zegt.

 • ‘Efficiënt, doelgericht werken en leren omgaan met tijdnood’

  structuur aanbrengen in je werk
  prioriteiten te stellen
  onderhandelen op de juiste manier
  planning maken, agenda gebruiken en je hieraan houden
  meer rust en overzicht creëren

  Krijg belangrijke inzichten over hoe jij effectief je tijd kunt besteden. Zo wordt er in de training ingegaan op jouw persoonlijke effectiviteit en de belangrijke communicatievaardigheden die een voorwaarde vormen voor effectief timemanagement.

 • ‘Het vergroten van jouw kennis over je kernkwaliteiten, valkuilen en uitdagingen’

  bewustwording van sterke en zwakke punten
   leren wat het effect is van jouw gedrag op jezelf en jouw omgeving
   kwaliteiten optimaal leren benutten
   jouw professionele uitdagingen benoemen

  Weet jij wat jouw sterke en zwakke punten zijn? Tijdens de training Persoonlijke effectiviteit wordt dit uitgelicht en leer je hiermee om te gaan. Zo leer je meer over jouw kwaliteiten en valkuilen, zodat je kunt voorkomen dat je vastloopt. Op deze manier kun je het beste uit jezelf halen!

Dag van een trainee projectmanagement

De juiste plek voor jou

Bij ons sta jij centraal. Jouw ambitie reikt verder en daarom kijken we ook naar je toekomst. In ons netwerk van ruim 800 opdrachtgevers gaan we precies die baan vinden die bij jou past. Een werkplek waar je kunt blijven bouwen. De technische baan waar jouw hart sneller van gaat kloppen!

Dit heb jij als trainee in huis

 • een diploma van een relevante HBO of WO-opleiding (of bijna afgerond)
 • 0-5 jaar werkervaring
 • een (afstudeer)stage of project dat aansluit op de traineeship (geen must, maar een pré)

Start met een traineeship

Om je beter te leren kennen nodigen we je uit voor een gesprek. Vervolgens bekijken we tijdens een tweede gesprek waarom juist jij geschikt bent voor een traineeship van Voort. Je krijgt daarvoor een carrièretest van ons. De uitslag bespreken we direct tijdens het gesprek. Zo bepalen we jouw persoonlijke profiel. Voelt het vanuit beide kanten goed? Dan start jij met de traineeship projectmanagement.

Zie je dit helemaal zitten? Laat het ons weten!