Blog

Maak nieuwsgierig met de voorbeeld sollicitatiebrief

2 min. leestijd 1 februari 2019

De sollicitatiebrief is één van de belangrijkste documenten tijdens je sollicitatieproces. Nadat je CV is gecheckt door recruiters of werkgevers in de techniek, is je brief de doorslaggevende factor. Vind je het lastig om je motivatie op papier te zetten? Wij hebben een voorbeeld sollicitatiebrief voor in de technische branche voor je gemaakt.

Wil je aan de slag met jouw sollicitatiebrief om juiste technische baan te krijgen? Gebruik de voorbeeld sollicitatiebrief van Voort en klik op de button hieronder.

Download hier de voorbeeld sollicitatiebrief

Gebruik deze sollicitatiebrief om zelf een goede sollicitatiebrief te maken en te solliciteren in de technische branche.

Hoe maak ik een goede sollicitatiebrief?

Een goede sollicitatiebrief is een samenvatting van wat jou motiveert om de functie en het bedrijf tot een succes te maken. Omdat werkgevers meerder sollicitaties krijgen op een vacature, moet jouw brief boven de andere brieven uitspringen. Zorg daarom dat de brief overzichtelijk is en oprolbaar. Oprolbaar betekent dat je de belangrijkste punten bovenin de brief noemt. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een pakkende inleiding die de hele brief samenvat. Leg daarna uit waarom jij geschikt bent voor de functie. Verwijs met voorbeelden naar je ervaring en kwaliteiten die aansluiten bij de functie eisen. Leg tot slot uit waarom je enthousiast bent over deze werkgever en eindig met dat je graag langs komt voor een persoonlijk gesprek.

Hoe schrijf ik een goede sollicitatiebrief?

2 min. leestijd 12 december 2017

De voorbeeld sollicitatiebrief

Zorg dat de brief een goede weerspiegeling is van hoe jij bent als professional. De voorbeeldbrief van Voort kun je gebruiken als basis voor de meest belangrijke informatie. Het voorbeeld bestaat uit voorbeelden en invulvelden. Maak het document persoonlijk en vul het aan met alle functie eisen van de baan die jij graag wilt. Tot slot kun je nog aan de slag gaan met de opmaak van het document. Laat de opmaak bijvoorbeeld aansluiten bij de huisstijl van het bedrijf waar je graag wilt werken.

Meer sollicitatietips? Bekijk hier alle artikelen over het solliciteren in de techniek!