Blog

Jouw sollicitatie maken met een voorbeeld CV

2 min. leestijd 23 december 2017

Het curriculum vitae is het meest belangrijk tijdens je sollicitatieproces. Dit is het eerste waar recruiters en werkgevers naar kijken. Pas na een check van je CV wordt er een blik geworpen op je motivatiebrief. Vind je het moeilijk om jouw CV op orde te maken? Hieronder vind je een voorbeeld CV om je een houvast te bieden. Lees ook deze tips door om een goed curriculum vitae op te stellen.

Hoe maak ik een goede CV?

2 min. leestijd 11 november 2017

Een voorbeeld CV als basis

Een goed curriculum vitae geeft een samenvatting weer van wat jij tot nu toe hebt gedaan in je carrière. En omdat werkgevers tegenwoordig tientallen sollicitaties krijgen op een vacature, wordt jouw CV in slechts een enkele minuut doorgelezen. Zorg daarom dat het document overzichtelijk is. En een goede weerspiegeling van hoe jij bent als professional. Het voorbeeld CV van Voort kun je gebruiken als basis voor de meest belangrijke informatie. Deze bestaat nu uit voorbeelden en invulvelden. Vul het document in naar je persoonlijke situatie. Zelf kun je nog aan de slag gaan met een originele opmaak van het document.

Wil je aan de slag met jouw sollicitatie?

Gebruik het voorbeeld CV van Voort

Tips bij het opstellen van je curriculum vitae

Er zijn nog een aantal tips die je kunt gebruiken bij het opmaken van je CV. Zo kun je een (professionele) foto toevoegen, de url naar je LinkedIn profiel opnemen en het document opslaan zonder opmaak. Het laatste doe je zodat je bij iedere sollicitatie de opmaak kunt aanpassen aan de vacature. Schrijf een korte samenvatting over jezelf. Een verkoop pitch die je bovenaan je CV plaatst om de aandacht te trekken. En ook is het slim om je document op te slaan onder een handige naam, zoals je eigen naam inclusief de functienaam. Dit maakt het voor werkgevers gemakkelijker om jouw CV terug te vinden.

Hoe schrijf ik een goede sollicitatiebrief?

2 min. leestijd 12 december 2017

Ga aan de slag met het voorbeeld en de tips, en solliciteer op één van de actuele vacatures voor technische professionals. Mag je ergens op gesprek komen? Gebruik de sollicitatietips van Voort om je goed voor te bereiden.