Blog

Hoe maak ik een goede CV?

2 min. leestijd 11 november 2017

Solliciteren is niet makkelijk, maar met een goede CV ben je al aardig op weg. Er wordt namelijk vaak eerst een blik geworpen op je curriculum vitae, voordat je motivatiebrief wordt gelezen. Het is dus belangrijk om hier genoeg aandacht aan te besteden.

Het maken van een goede CV

Is je CV sterk genoeg om opgemerkt te worden door recruiters? En ze nieuwsgierig te maken naar je sollicitatiebrief? Daarom geeft Voort jou 5 tips voor het maken van een goede CV. Gebruik de tips en solliciteer op één van onze technische functies.

Ben je op zoek naar een technische baan?

Bekijk de vacatures en solliciteer op een passende functie!

5 tips voor het maken van een goede CV

1. De lengte

Er is geen ideale lengte voor een goede CV. Jouw ervaringen hoeven niet op één pagina te passen. Maar zorg er wel voor dat het niet te lang wordt. Vermeld alle relevante informatie en probeer onnodige informatie weg te laten. Werkzaamheden kun je opsommen in steekwoorden. En bijbanen kun je schrappen, wanneer je deze kunt vervangen voor betere werkervaring.

2. De volgorde

Je meest recente ervaringen zijn het meest relevant. Een goede CV staat in een omgekeerde chronologie. Start met je huidige baan of studie en werk vanuit daar terug in de tijd.

3. Overzichtelijk en duidelijk

Een goede CV is overzichtelijk. Zo kunnen recruiters jouw CV snel scannen. Je werkervaring en opleiding(en) moeten direct te vinden zijn. Zet deze bovenaan de pagina. Opsommingen en kopjes maken het document overzichtelijk.

De 10 meest gestelde sollicitatievragen

3 min. leestijd 1 januari 2018

4. Contactgegevens vermelden

Op een goede CV staan je contactgegevens. Zet deze bijvoorbeeld bovenin de pagina. Je vermeldt hierbij je naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Je geboortedatum en een foto is optioneel. Let wel op dat het weglaten van je leeftijd argwaan kan opwekken.

Extra tip: gebruik een professioneel e-mailadres en verwijs door naar je LinkedInprofiel.

5. Sla je CV op als pdf

Een goede CV is eenvoudig terug te vinden wanneer het opgeslagen is. Maak het recruiters gemakkelijk en sla je document op als pdf. Zo kan er niets veranderd worden aan het document. En je opmaak blijft hetzelfde. Geef het bestand een praktische naam, zoals je voor- en achternaam. Dit maakt het voor anderen eenvoudig om jouw curriculum vitae terug te vinden.

Bereid je voor met sollicitatietips van Voort

3 min. leestijd 14 december 2017

Het maken van een goede CV

Ga aan de slag met deze CV tips en solliciteer naar één van de vacatures uit ons overzicht. Hier vind je alle actuele vacatures voor technische professionals. Mag je ergens op gesprek komen? Gebruik de sollicitatietips van Voort om je voor te bereiden.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Lees meer