Blog

Bereid je voor met sollicitatietips van Voort

3 min. leestijd 14 december 2017

Voort helpt je graag met solliciteren. Ga je via Voort op gesprek? Dan gaat één van onze consultants altijd mee. Vooraf bereiden we je goed voor op je gesprek bij de betreffende opdrachtgever. Neem je zelf het heft in handen? Bekijk dan hier een aantal, wellicht vanzelfsprekende, sollicitatietips. Tips waar je direct iets aan hebt.

De sollicitatietips van Voort

Tip 1: LinkedIn

Hoe up to date is je LinkedIn profiel? Verpersoonlijk je url. Schrijf altijd een beknopte, persoonlijke samenvatting met de juiste sleutelwoorden zodat werkgevers je kunnen vinden. Vermeld actuele werkervaring, voeg andere media toe aan je profiel. En vergeet je ‘skills’ niet te vernoemen.

Tip 2: Motivatie

Een motivatiebrief beschrijft jouw beweegredenen om te solliciteren op een bepaalde functie. Je beschrijft dus waarom je interesse hebt. En wat jouw toegevoegde waarde voor de organisatie is. Een juiste adressering, een heldere aanleiding, goede kern en de reden van je solliciteren maken samen dat je juist interesse wekt. Of niet.

Hoe schrijf ik een goede sollicitatiebrief?

2 min. leestijd 12 december 2017

Tip 3: Videosollicitatie

Een videosollicitatie, of liever video CV, zien we steeds vaker. Wil jij hiermee indruk maken? Let op je taalgebruik, houd rekening met wat er zichtbaar is op de achtergrond en de kwaliteit van de video. Zorg voor een persoonlijk gevoel, hou het vooral kort maar krachtig. Denk vooraf goed na over wat je gaat vertellen.

Tip 4: Kleding

Je mag op gesprek. Je kledingkeuze beïnvloedt je sollicitatie zowel positief als negatief. Draag kleding waar je je goed in voelt. Voor vrouwen kan dat zijn een rustige combinatie, een nette blazer, een hak, een overwogen en niet overdadige keuze aan sieraden en haar en make-up die het beste in jezelf naar boven halen. Voor heren suggereren we een overhemd in rustige neutrale kleur, een keurige jeans, een jasje, nette schoenen en vooral geen gympen. Een nette persoonlijke verzorging is een must.

Hoe maak ik een goede CV?

2 min. leestijd 11 november 2017

Tip 5: CV en papieren op zak

Het spreekt voor zich dat je je CV op zak hebt. Je weet maar nooit wie er onverwacht aanschuift. Denk ook aan pen en papier. Schrijf je vragen vooraf op en noteer antwoorden bij je vragen tijdens het gesprek. Neem voor de zekerheid een kopie van je diploma’s, cijferlijst of belangrijke certificaten mee. En als je een portfolio hebt, die natuurlijk ook. Een actuele agenda voor vervolgafspraken heb je natuurlijk ook paraat.

Tip 6: Wees jezelf

Solliciteren is niet makkelijk. Wees daarom jezelf. Zorg allereerst dat je de vacature waarop je solliciteert goed kent. Analyseer de website van de organisatie. Maak jezelf bekend met alle ontwikkelingen die er binnen de organisatie spelen. Op die manier kun je zelf toelichten welke specifieke onderdelen of projecten van de organisatie jou aanspreken. En vergeet jezelf, je persoonlijke kant niet.

Neem voor meer sollicitatietips en advies gerust contact op met een van onze consultants . We brengen je graag verder.