Wat verdient een werkvoorbereider?

Wat is het salaris van een werkvoorbereider? Als werkvoorbereider coördineer je het voortraject van een project. Kleine bedrijven voegen de werkzaamheden van een werkvoorbereider vaak onder een algemene functie. Terwijl de grotere bedrijven de werkzaamheden verdelen over meerdere functies. In dat geval ga je aan de slag als calculator, planner of tekenaar. Zonder werkvoorbereiders kan een project niet van start gaan. Maar welk salaris krijg je als werkvoorbereider?

Salaris werkvoorbereider: wat verdien je?

Het salaris van een startende werkvoorbereider in de bouw begint met een salaris van zo’n € 2.300,- bruto per maand. In de installatietechniek is dit salaris zo’n € 2.100,-. Het verschilt komt door het gevraagde opleidingsniveau. In de bouw worden werkvoorbereiders gezocht met hbo-niveau. In de installatietechniek is meer vraag naar mbo-niveau. Daar is de rol van werkvoorbereider ook erg divers. Bij het ene bedrijf ligt de focus op tekenen of calculeren. Bij de andere organisatie staat het werk coördineren en monteurs begeleiden centraal. Waar het zwaartepunt van de functie ligt, heeft ook invloed op het salaris.

Een senior werkvoorbereider verdient maximaal rond de € 3.600,-. Hij of zij begeleidt dan vaak ook zelfstandig kleine projecten. Over het algemeen ligt het salaris van een werkvoorbereider tussen de € 2.100,- en € 3.600,-  bruto per maand, afhankelijk van je leeftijd, opleiding, werkervaring en branche. Maar ook per regio en bedrijf verschilt het.

Doorgroeien naar projectleider

Als werkvoorbereider is het mogelijk om door te groeien naar projectcoördinator of projectleider. In deze functie heb je meer verantwoordelijkheden en ga je natuurlijk ook meer verdienen. Een projectleider trekt (zelfstandig) een project dat is toegewezen en stuurt het team aan. Hij of zij realiseert het bouwproject binnen het geplande tijdspad, de berekende kosten, gestelde kwaliteits- en veiligheidseisen en met de toegewezen arbeidsuren.

Aan de slag als werkvoorbereider met een goed salaris

Naast het salaris zijn voor de meeste werkvoorbereiders ook goede secundaire arbeidsvoorwaarden van belang. Denk hierbij aan vakantiedagen, reiskostenvergoeding, bonussen en de mogelijkheid om door te groeien. Bij Voort staat jouw ontwikkeling voorop. Jij kunt trainingen en opleidingen volgen om vooruit te komen. En door ons grote netwerk kun je aan de slag op de mooiste projecten door heel Nederland.

Werkvoorbereider vacatures

Voort is altijd op zoek naar werkvoorbereiders. Via ons kun je  ook aan de slag als projectleider, calculator, planner of tekenaar. In het actuele overzicht vind je alle openstaande vacatures. Of stuur een open sollicitatie. Dan gaan wij direct op zoek naar een baan waar jouw hart sneller van klopt!