Projecten

Werken aan een duurzaam Rijnstraat 8

BAM

De renovatie van een overheidsgebouw. Dat is project Rijnstraat 8. In Den Haag is het een vertrouwd pand. Het voormalig kantoor van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM) wordt gerenoveerd om aan de moderne voorwaarden van deze tijd te voldoen. Na de renovatie gaan onder andere de ministeries van Buitenlandse Zaken en van Infrastructuur en Milieu zich vestigen in het gebouw. Maar het pand wordt flexibel ingedeeld, zodat ook andere organisaties zich er gemakkelijk kunnen vestigen.

Professionals

Professionals

2

Vakgebieden

Vakgebieden

Installatietechniek, civiele techniek

Soort project

Soort project

Renovatie

Wat wordt er gerealiseerd?

De feiten van het project. De renovatie van de Rijnstraat 8 wordt uitgevoerd door PoortCentraal, een samenwerking tussen de BAM, ISS en O.M.A.. Er worden 3300 basiswerkplekken, 2200 overlegplekken en een vergadercentrum met 1200 zitplaatsen gerealiseerd. Daarnaast komen er ongeveer 1100 fietsenstallingplaatsen, een restaurant en twee koffiecorners met zitplaatsen. Verder vind je op Rijnstraat 8 nog 600 flexibele werkplekken.

Veiligheid voorop bij de bouw van Rijnstraat 8

Het gebouw aan de Rijnstraat 8 ligt midden in Den Haag. Er rijdt veel verkeer langs het gebouw, zoals fietsers, wandelaars, auto’s en het openbaar vervoer. Daarom is het van groot belang dat de bouwwerkzaamheden op de juiste wijze aangepakt worden. Er is een veiligheidszone vastgesteld. Binnen deze zone mag niemand komen vanwege het gevaar van vallend bouwmateriaal.

Duurzaamheid van het gebouw

Tijdens de renovatie is er ook veel aandacht voor duurzaamheid. Zo worden er materialen gebruikt die weer hergebruikt kunnen worden. Er komen zonnepanelen op het dak, en er komt een koude-warmte opslag. Serres met dubbelglas zijn ontworpen om zo warmte te behouden. En ook andere duurzame technieken voor een betere energievoorziening en klimaatbeheersing worden toegepast. Een enorm project, maar wel met een meerwaarde op het gebied van duurzaamheid.

Wat doet Voort?

Eén van de professionals van Voort is werkzaam op het project als coördinator milieu en duurzaamheid. Hij levert een essentiële bijdrage op het vlak van duurzaamheid en projectbeheersing. Een andere professional werkt als BIM coördinator aan het project. Het is zijn taak om alle installaties van het gebouw te modelleren, controleren en door te vertalen naar de praktijk. Het project wordt nu afgerond en in de loop van 2017 nemen de eerste organisaties hun intrek in het gebouw aan de Rijnstraat 8.

Nieuwsgierig naar wat wij voor jou kunnen betekenen?

Christiaan van Kouwen

Manager civiele techniek interim
+31 6 42442217 c.vankouwen@voort.com

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Lees meer