Techniekmensen aan het woord

“Goed voorbereid een sollicitatiegesprek in”

Martin Noortman is net aan het werk bij een machinebouwer in de voedingsmiddelenindustrie. Het bedrijf ontwerpt, produceert en installeert onder andere proceslijnen en fabrieksupgrades. “Als werkvoorbereider ben ik voornamelijk bezig met de werkvoorbereiding en het programmeren van de platensnijder. Dit is zowel de waterjet- als de lasersnijder. Ik reserveer delen binnen het project, ten behoeve van de inkoop. Ik maak orders gereed. En ik zorg ervoor dat de tekeningen op de juiste plek in de fabriek komen. Zodat iedereen weet wat ze moeten doen.”

1 maand
Sociaal
Functie

Al van kinds af aan is hij bezig met staal

De staalwereld is Martin niet vreemd. Al van kinds af aan is hij bezig met staal. Vroeger was hij thuis al bezig met laswerk en het sleutelen aan bromfietsen. Toen de tijd rijp was, ging hij werktuigbouwkunde studeren. Na de afronding van zijn opleiding is hij aan de slag gegaan als werkvoorbereider. “Ik heb 20 jaar bij hetzelfde bedrijf gewerkt. Daarna heb ik nog een andere baan gehad. En nu aan het werk via Voort. Iedere keer in dezelfde functie van werkvoorbereider, maar de werkzaamheden zijn wel steeds anders. Ook is nu de organisatie velen malen groter.”

Hoe ervaart Martin het werken voor een groot bedrijf? “Het bedrijf moet niet té groot worden. Dan zit er een kans in dat je je alleen nog bezig houdt met je eigen werk. En ik vind het leuk om naar links en rechts te kijken. Waar komt mijn werk vandaan, en waar gaat mijn werk naartoe zodra ik klaar ben. En dan zit ik hier nu goed. Deze functie is over het algemeen best breed. Je hebt op kantoor contacten nodig. Maar het is ook belangrijk om de contacten in de fabriekshal te onderhouden. Dat heb je nodig voor je functioneren. Je komt op alle afdelingen, en dat is iets wat ik echt leuk vind. Hier kan dit.”

Een passende functie

Martin lijkt op de juiste werkplek te zitten. En het klopt ook met het beeld dat door Voort geschetst was. “Ik denk dat ik door Voort een beter beeld heb gekregen van de functie binnen het bedrijf. Je hebt extra houvast omdat de consultant je meer kan vertellen over het bedrijf en de mensen die er werken. Zo ben je beter voorbereid op wat je gaat krijgen. Niet alleen qua functie, maar ook qua werkplek. Toch gaf de functie mij de doorslag. Dat de functie bij me past, is voor mij het meest belangrijk.”

In 2017 gaat Martin samen met zijn consultant kijken naar de opleidingsmogelijkheden van de Voort Academy. Om zich zo verder te ontwikkelen. “Het aanbod lijkt me interessant. Ik wil me toch breder ontwikkelen. Maar ik ben net hier bezig. Volgend jaar pakken we dat op.”

Je hebt extra houvast omdat Voort je meer kan vertellen over het bedrijf en de mensen die er werken. Zo ben je beter voorbereid op wat je gaat krijgen.
Martin
Werkvoorbereider

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Lees meer