Techniekmensen aan het woord

“Verder ontwikkelen tijdens je werk”

Een jaar lang werken en leren tegelijkertijd. Dat is wat Rick doet als jong professional van Voort. Hij werkt op dit moment als werkvoorbereider bij GMB aan het project Compenserende Maatregelen Kierbesluit (CMK). Dit doet hij met veel plezier. Rick: “Het is een fijne functie. Ik ben bezig met mooie en complexe projecten, en er is genoeg diversiteit in de werkzaamheden. Ook heb ik leuke collega’s. Dat laatste vind ik erg belangrijk aan een baan.”

10 maanden
Geordend
Functie

Hoe ziet een werkdag eruit voor Rick?

Bij GMB wordt er altijd vanuit de projectlocatie gewerkt. “Ik ben op een dag met verschillende werkzaamheden bezig. Zo heb ik bijvoorbeeld net een vernieuwde versie van de planning opgeleverd. Verder ben ik bezig met het schrijven van werkplannen voor buiten, en ga ik aan de slag met het uitvoeringsplan. Zo rond je steeds meer af en kun je alle informatie over het project aanleveren bij de opdrachtgever,” antwoordt Rick.

De keuze voor techniek

Ricks keuze voor de techniek is niet vreemd. “Als tienjarig jongetje was ik al bezig met het bouwen met Lego. Zo ben ik eigenlijk altijd bezig geweest met techniek.” Toen hij de HAVO had afgerond, wilde Rick een technische opleiding gaan doen. Bij voorkeur een studie met ook een economisch randje. Rick: “Het werd technische bedrijfskunde. Maar dit bleek niet wat ik voor ogen had voor de toekomst.” Daarom begon hij aan de studie civiele techniek. Dit bleek wel een goede keuze te zijn.

Jong professional van Voort

Tijdens zijn studie is Rick al in contact geweest met Voort voor een stageplek. Door zijn ervaringen met Voort en vanwege de functie bij GMB koos hij voor het Jong professional programma. Zijn gedachten over het programma? “Ik vind het gezellig om mijn collega’s van Voort te zien. En het is leuk dat er bij deze trainingen een mix is van alle professionals. Je bent niet opgedeeld in vakgebieden. Zo hoor je ook het perspectief vanuit de andere specialismen.”

Het gevoel bij Voort was goed en ook de klik was er. Maar de inhoud van de baan gaf de doorslag voor mijn keuze.
Rick
Werkvoorbereider

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Lees meer