Techniekmensen aan het woord

“Projectmatig ingezet worden past bij mij”

“Ik doe hier de voorbereiding en de begeleiding van de ruwbouw van fase 2a. Mijn voorganger heeft aan fase 1b gewerkt. Op dat moment kon ik het van hem overnemen en op een heel prettige manier mijn werk gaan doen. Mijn werkzaamheden verlopen heel soepel doordat ik dicht op de uitvoering zit, en veel contact heb met het uitvoerend personeel op de bouwplaats.” Gert van Malenstein ervaart zijn huidige functie erg positief. Hij werkt momenteel als werkvoorbereider bij de BAM aan de fietsenstalling Stationsplein Oost in Utrecht.

11 jaar
Ondernemend
Project

Midden in de drukte

Op het moment zijn Gert en zijn collega’s te vinden in de keet naast het station. Maar deze gaat vanwege de voortgang van het project verplaatst worden. “Dat we de keet moeten verplaatsen na fase 2b… dat heb je in Utrecht. Het is een volle stadsomgeving. Je moet zorgen dat alle loopstromen beschikbaar – en boven alles – veilig blijven. Binnen de faseringen van dit project wordt daar veel rekening mee gehouden.” Dat klinkt als een uitdaging waar een goede planning voor nodig is.

Tijdig schakelen

Dat is zo, maar volgens Gert kent ieder project uitdagingen. “Zo werk je telkens weer met nieuwe mensen en in een nieuw team. Hier heb ik bijvoorbeeld veel met architecten en constructeurs te maken. Zij willen zien hoe hun eisen vertaald worden in de uitvoering. Of dat wat de opdrachtgever in gedachten heeft ook gerealiseerd gaat worden. Hun specifieke eisen probeer ik te vertalen in een uitvoeringsmethodiek. Er wordt vervolgens besloten welke kant we opgaan en dat ga ik in uitvoering brengen. Ik ga aan de slag met het maken van detailplanningen, kostenramingen, inkoopcontracten, kwaliteitseisen, en ben veel in overleg met collega’s en onderaannemers. Om alles op het juiste moment op de juiste plek te gaan krijgen binnen het daarvoor gestelde budget. En dat vraagt ook om het tijdig signaleren van eventuele obstakels.”

Jaren van ervaring

De technische carrière van Gert begon in zijn jonge jaren. “Mijn vader was constructeur. Ik ging wel eens met hem mee naar de waterzuiveringen. Ik vond het ook altijd al leuk om dingen te maken. En overal om me heen zag ik bruggen en sluizen. Dat vond ik mooi. Daarbij komt dat ik een gezonde hoeveelheid energie heb om dingen op te pakken. Zo ben ik in de wereld van techniek beland. Het civiele werk vind ik leuker dan het bouwkundige werk. Vooral het grote civiele werk zoals ik ook nu doe.”

Gert heeft ervaring opgedaan op veel projecten van diverse grote organisaties. En ook in diverse functies. Het werken via Voort bevalt hem na al die jaren nog steeds goed. “Zo houd ik een stukje regie in eigen hand. Je kunt jezelf ter beschikking stellen voor elke klus, ongeacht de opdrachtgever of aannemer. En ik houd er wel van om projectmatig ingezet te worden. Ik vind het leuk om een kijkje te nemen in verschillende keukens. Dit past wel bij me, en wat dat betreft zit ik nu goed.”

Om alles op het juiste moment op de juiste plek te gaan krijgen. Dat vraagt om tijdig signaleren van eventuele obstakels.
Gert
Werkvoorbereider

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Lees meer