Techniekmensen aan het woord

“Het samenbrengen van alle kennis”

Een technische achtergrond is niet altijd een vereiste wanneer je via Voort aan het werk wilt gaan. Dat heeft Jasper persoonlijk ondervonden. Hij is aan het begin van 2017 begonnen als business developer bij Sweco. In zijn functie gaat het niet om de technische kennis die hij meebrengt. Deze is er genoeg in het bedrijf. Jasper houdt zich bezig met het samenbrengen van al deze kennis, en bedenken hoe deze strategisch het best ingezet kan worden.

3 maanden
Ondernemend
Functie

Gemeente, politiek en techniek

Na zijn studie Planologie ging Jasper aan het werk bij gemeente Bloemendaal op de afdeling Ruimtelijke Ordening. Daar hield hij zich bezig met aanbestedingsplannen, aanvragen buiten het bestemmingsplan en het beleid. Toch miste hij het zien van een concreet resultaat in zijn werk. “Daarom ben ik in de gemeentepolitiek verder gegaan. Bij GroenLinks kon ik onder andere voor meer duurzaamheid streven. Een standpunt dat ik heel belangrijk vind,” aldus Jasper. Ook nu is hij nog steeds actief in de politiek als schaduwraadslid. Maar Jasper twijfelde er niet aan om de stap richting de technische sector te zetten. “Techniek is een interessante omgeving om in te werken. Dat je bouwontwerpen ziet en weet dat je daar concreet aan bijgedragen hebt, vind ik iets heel moois”, antwoordt Jasper.

Business developer bij Sweco

Bij Sweco kan Jasper zijn bijdrage leveren aan diverse ontwerpen. Hij werkt in het team binnen het BIDcenter. “Mijn werkzaamheden zijn heel divers. Daarom is het zo leuk. Ik onderhoud het contact met de klant, en pak bijvoorbeeld in raamcontracten de vraag naar tijdelijk personeel op,” vertelt hij. Ook komt duurzaamheid terug in zijn werk. Zo werkt Jasper verschillende projecten rondom dit thema. Momenteel is hij druk met het uitwerken van ideeën voor een tankstation van de toekomst.

Waarom via Voort?

Voor Jasper is het gevoel bij een organisatie belangrijk. Het contact moet goed zijn en je moet samen op één lijn zitten. Dat was voor hem zo bij Voort. “Naar mijn idee hadden Rinse en ik hetzelfde doel: de juiste baan voor mij vinden. En dat is gelukt. Maar dat is natuurlijk niet de enige reden om voor Voort aan de slag te gaan. De inhoud van de functie geeft toch de doorslag.” En door zijn ondernemende karakter vindt Jasper het ook belangrijk om aan zijn ontwikkeling te blijven werken. Daarom zijn de trainingen van de Voort Academy voor hem van toegevoegde waarde.

Het gevoel bij Voort is voor mij belangrijk. Naar mijn idee hadden we hetzelfde doel: de juiste baan voor mij vinden. En dat is gelukt.
Jasper
Business developer