Techniekmensen aan het woord

“Extra netwerk van technische professionals”

Theo Kaak werkt al ruim twee jaar via Voort. Hij is werkzaam als BIM coördinator bij de BAM. “Ik modelleer de installaties van gebouwen voordat deze gebouwd worden. En als BIM coördinator voer ik ook controles uit om te kijken of er nog aanlopers zijn tussen de verschillende installaties.” Hoe ziet zijn werkdag eruit? “Mijn dagen zijn afhankelijk van de fase waarin een project zich bevindt. Omdat het huidige project bijna is afgerond, ben ik nu vooral bezig met het controleren van alle modellen. Als ik fouten vind, dan geef ik dit door aan de andere modelleurs.”

2,5 jaar
Collegiaal
Functie

De techniek ingerold

Waarom is Theo BIM coördinator geworden? “Ik heb altijd al iets met techniek gehad. Dat komt misschien wel door mijn familie, want velen van hen zaten in de bouw. Als vanzelf ben ik de elektrische installatietechniek ingerold.”

Direct na de studie Installatietechniek is Theo aan het werk gegaan bij een installateur. En vervolgens de overstap gemaakt naar een software verkoper, waar hij bedrijven is gaan begeleiden bij het werken met de software. “Hier heb ik een aantal jaren gezeten. Maar ik begon het zelf maken van de installaties en het werken in een projectteam te missen. Het bezig zijn met de uitvoering in plaats van enkel de begeleiding.”

Een netwerk vol kennis

“Op LinkedIn kreeg ik een bericht dat Voort op zoek was naar Revit modelleurs, en of ik iemand wist die geschikt zou zijn voor de functie. Ik heb mezelf voorgesteld om te kijken wat het zou worden”. En het klikte tussen Theo en Voort. “Ik had er een goed gevoel bij. Dat vind ik wel belangrijk.” Het werk als BIM coördinator bevalt hem nog goed. Ook heeft hij regelmatig contact met zijn collega’s van Voort. “Omdat je collega’s bij andere bedrijven werken, heb je een extra netwerk waar je gebruik van kunt maken. Als je met ergens mee zit of iets wilt weten, dan kun je bij elkaar aankloppen. Er komen dan oplossingen waar je in eerste instantie misschien niet aan gedacht hebt.”

Werken aan grote en kleine projecten

Jaarlijks worden er honderden installaties gemodelleerd voor gebouwen in heel Nederland. En Theo maakt deel uit van de technische professionals die hieraan bijdragen. “Ik werk vaak aan meerdere projecten, zowel grote als kleine. Ik ben nu bezig met wat kleinere klusjes voor diverse projecten. Daarnaast wordt het grotere project waar ik aan werk binnenkort opgeleverd. We zijn op dit moment bezig met de laatste werkzaamheden.”

Omdat je collega’s bij andere bedrijven werken, heb je een extra netwerk waar je gebruik van kunt maken. Als je iets wilt weten, dan kun je bij elkaar aankloppen.
Theo
BIM modelleur

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Lees meer