Blog

Van MBO naar HBO installatietechniek

2 min. leestijd 21 november 2017

Heb je een MBO-opleiding richting installatietechniek afgerond? Op het moment is er een enorme vraag naar hoog opgeleide professionals met een technische opleiding.

Zo ben je met een HBO-diploma een gewilde werknemer binnen de sector. Wil jij direct aan het werk? Dan is werken en leren tegelijkertijd misschien wel iets voor jou. Zo kun je de geleerde kennis meteen toepassen op je werkplek. Met een duale opleiding haal je jouw diploma op HBO-niveau en doe je direct ervaring op in de praktijk.

De voordelen van werken en leren tegelijk

3 min. leestijd 30 april 2021

Het voordeel van een HBO installatietechniek

Tegenwoordig zijn technische professionals schaars op de arbeidsmarkt. De kans is groot dat je na het afronden van je MBO een baan vindt. Maar met een HBO-diploma op zak ben je een aanwinst voor iedere werkgever. Veel opdrachtgevers zijn op zoek naar HBO’ers met werkervaring. Door leren en werken te combineren doe je direct praktijkervaring op. Zo kun jij jezelf blijven ontwikkelen. En werkgevers hebben de zekerheid dat ze professionals met de meest recente kennis binnen de installatietechniek op een project kunnen inzetten.

De voordelen van een talentprogramma

3 min. leestijd 29 april 2021

Doorstromen van MBO naar HBO installatietechniek

Je kunt doorstromen naar het HBO-programma wanneer je een MBO niveau 4 diploma hebt richting installatietechniek, elektrotechniek, werktuigbouwkunde, engineering of vergelijkbaar. Tijdens deze opleiding ga jij je specialiseren in installatietechniek. Na het afronden van het programma kun jij onder andere aan de slag bij bouwbedrijven, overheidsinstellingen en adviesbureaus.

Meer weten over werken en leren?

Ontdek of het Jong professional programma iets voor jou is.

Opleiding Hogere installatietechniek van Voort

Voort biedt ambitieuze MBO’ers de mogelijkheid om zich te specialiseren in installatietechniek. Je neemt deel aan het Jong professional programma van 2 jaar. En tegelijkertijd werk je aan innovatieve projecten van onze opdrachtgevers. Zo kun jij jezelf ontwikkelen, maar ook de werkervaring opdoen waar iedere werkgever om vraagt. Binnen de opleiding kies je één van de richtingen: hogere elektrotechniek of luchtbehandelingstechniek. En nadat je de opleiding hebt afgerond, ontvang je een diploma op HBO-niveau.