Blog

Zo ervaren industriële professionals de coronacrisis

21 april 2020

Hoe vergaat het mensen in de industrie op hun (buiten)werk in tijden van corona? We vroegen het onze professionals. Wat denk jij, is er nog voldoende werk in de sector of liggen de projecten stil?

In dienst

Werkvoorbereider Marieke werkt sinds augustus bij de opdrachtgever. Op dit moment zit ze vrijwel alleen op kantoor. Veel collega’s werken thuis. Het werk loopt door en maart toonde nog een mooie omzet. Ze merkt wel dat het nu wat rustiger wordt.

Per 1 mei wordt Marieke niet langer gedetacheerd maar gaat ze in dienst bij de opdrachtgever. En dat in deze tijden! Marieke kijkt daar enorm naar uit. Wij wensen haar veel geluk!

Om en om

Supplier quality engineer Shannon is net 2,5 maand aan het werk. Als vers afgestudeerde industrieel vormgever is ze nog volop aan het meekijken. Nu werkt ze de ene week thuis, de andere week op kantoor. Ze houdt zich met name bezig met dubbeltekeningen.

Het bevalt uitstekend bij de opdrachtgever. Ook thuis kan ze zich goed concentreren. Toch zit Shannon liever op kantoor. Ze mist het sociale contact met collega’s. Ook het inwerken gaat toch wat lastiger op afstand. Ze is blij dat ze voor de lockdown al even mee kon draaien en wordt goed begeleid door Voort.

Wat doet een werkvoorbereider (functieomschrijving)?

25 november 2016

Eigen vervoer

Wouter zat eerst in de scheepvaart, maar was de nachtdiensten zat. Sinds anderhalve maand onderhoudt hij warmte en koude pompen. In het begin werd er nog volop gecarpoold. Tegenwoordig gaat iedereen met eigen vervoer naar de werklocatie.

Wouter moet nog veel leren, maar kan op gepaste afstand meelopen met collega’s. Aan het werk zelf is niet zoveel veranderd. Alleen bij zorginstellingen mogen ze momenteel niet komen. Er is elke dag een klus, dus hij verveelt zich beslist niet. En met zijn consultant bij Voort kan hij alles bespreken, wat hij erg fijn vindt.

Geen reistijd

Mechanical Engineer Frans werkt al 3 jaar bij de opdrachtgever. Op dit moment vanuit huis in gezelschap van de kat. Zijn team heeft elke maandagmiddag een Skypemeeting, waarin alle 32 collega’s vertellen waar ze mee bezig zijn. Zo blijven ze goed op de hoogte. Het werk werd minder, maar trekt inmiddels wel weer aan.

Het thuiswerken gaat Frans goed af. Het scheelt hem 2 uur reistijd per dag! Hij werkt graag zelfstandig, maar ook hij mist de collega’s. Gelukkig heeft hij goed contact met zijn consultant bij Voort om even bij te praten.

quote

Onze consultants hebben wekelijks contact met professionals en opdrachtgevers en ondersteunen waar nodig.

Ruime afstand

Ook SQE Engineer Monique zit 3 jaar in haar huidige functie. Ze werkt op een afdeling met 40/50 mensen. Collega’s worden aangemoedigd thuis te werken. Daardoor kunnen mensen die toch op kantoor zijn een ruime 1,5 meter afstand van elkaar bewaken.

Monique zelf werkt grotendeels thuis. Haar kinderen zijn inmiddels wat ouder, zodat ze lekker kan doorpakken. Wel merkt ze dat ze vooral met werk en het gezin bezig is. Sociale contacten zijn weggevallen. Haar opdrachtgever gaat goed met de crisis om en de samenwerking met Voort is uitstekend.

Op locatie

Phillip werkt sinds 1 oktober bij de opdrachtgever. Hij houdt zich bezig met controles, safety, ordernetheid, retro onderdelen en qpm. Hij zit in een leertraject om afname specialist te worden, maar staat er in een keer wat meer alleen voor. Dat is even schakelen natuurlijk.

Als enige werkt hij op locatie. Daardoor wordt zijn wereld toch wat kleiner. Hij heeft 3 grote hallen voor zijn rekening waarin de machinebouw gewoon doorgaat. Philip is blij dat hij op kantoor kan werken. Met een gezin thuis is het toch lastiger zich goed te concentreren. Maar hij mist toch wel de sociale contacten om even mee te sparren.

Zoek jij een nieuwe baan of traineeship in de industrie?

Dus, hoe gaat het?

Het werk in de industrie gaat door. Met de juiste maatregelen natuurlijk. Kantoormensen werken veel thuis of wisselen kantoortijd met elkaar af. Buitenpersoneel houdt afstand van elkaar. Onze consultants hebben wekelijks contact met professionals en opdrachtgevers en ondersteunen waar nodig.

Even kletsen, sparren of meedenken over capaciteitsvraagstukken: alles kan! Zo zet Voort zich in om iedereen door deze bijzondere tijd te loodsen.

De perfecte baan in de industrie

Zoek jij een nieuwe baan of traineeship in de industrie? Bekijk direct de vacatures of laat ons een baan voor jou vinden. Volg de webinar en laat je vrijblijvend informeren over de mogelijkheden. Want die zijn er nog volop! Intakes en sollicitaties vinden gewoon online plaats.