Blog

Zo ervaren civiele techneuten de coronacrisis

6 min. leestijd 9 april 2020

Hoe vergaat het professionals in de civiele techniek op hun (buiten)werk in tijden van corona? Wij vroegen het onze professionals. Wat denk jij, laten civielen de schouders hangen of zetten ze de schouders er juist onder?

Tijdelijk in de werkplaats

Monteur OV/VRI Mark werkt sinds vorige maand bij de opdrachtgever. Normaal lost hij buiten storingen op, maar door de pandemie staat hij tijdelijk in de werkplaats. Collega’s mogen nu niet met z’n tweeën in de auto zitten.

Gelukkig hoeft Mark zich in de werkplaats niet te vervelen en voelt hij zich veilig, omdat zijn opdrachtgever goed informeert. En door de persoonlijke Voort-trainingen is hij beter opgewassen tegen deze bijzondere situatie.

Al vier weken thuis

Bodemadviseur Ivana begon vorige zomer bij de opdrachtgever. Inmiddels werkt ze al vier weken thuis. Wat blijkt? Ze kan veel meer werk verzetten doordat de reistijd wegvalt. Haar werkzaamheden zijn in deze periode wel wat meer repeterend.

De aanwas van projecten ligt echter allesbehalve stil en er komt ook achterstallig onderhoud los. Mensen worden heel creatief, merkt ze. De collega’s buiten werken door, op gepaste afstand natuurlijk. De richtlijnen zijn helder en collega’s gaan hier goed mee om.

Wat is civiele techniek?

2 min. leestijd 9 november 2017

Op de bouwlocatie

Projectcoördinator Mike staat met z’n laarzen in de modder. Zijn werk op de bouwlocatie gaat ook nu gewoon door. Met 25 man werken ze in een grote keet. Ongeveer 1.500 werklieden zijn dagelijks bezig met de bouw (normaal 2.500 tot 3.000).

Mike schrijft heel wat kilometers af om op het project te komen en blijft ook regelmatig in een hotel overnachten. Maar dat heeft hij er allemaal voor over. Het is een hectisch maar uitdagend en leerzaam project.

50 m2 per persoon

Technisch Manager Ingrid werkt een jaar bij de opdrachtgever en gaat daar binnenkort in dienst. Als inhoudsverantwoordelijke schakelt ze tussen de projectleider en het uitvoerende team. Dat ze de civiele techniek in wilde, wist Ingrid als achtjarige al. En of dat is gelukt!

Momenteel is ze nog vrij veel op kantoor. Maar geen zorgen, want er is zo’n 50 m2 per persoon beschikbaar. Ingrid begeleidt op kantoor 2 jonge medewerkers. En haar eigen ontwikkeling? Ze maakt goed en graag gebruik van de ontwikkelmogelijkheden via Voort door trainingen te volgen en haar studiebudget te benutten.

Op afstand

Technisch administratief medewerker Cora bemant de servicedesk vanuit huis. Ze mist de gezelligheid van haar collega’s, maar kan probleemloos op afstand met de scepter zwaaien. Omdat het werk heel afwisselend is, geniet ze er nog steeds van. Zelfs na 24 jaar in de civiele techniek.

Cora heeft zelf de Mexicaanse griep meegemaakt en helaas een collega verloren aan het coronavirus. Let goed op elkaar, benadrukt ze!

50/50 regeling

Werkvoorbereider Stijn werkt de ene week thuis, de andere week op kantoor. Ook zijn opdrachtgever besteedt heel goed aandacht aan de coronamaatregelen. Zowel voor binnen- als buitenpersoneel.

Werk is er genoeg. Alleen kleine middenspanningswerken zijn opgeschoven. Hij merkt dat hij wat meer moet schakelen en flexibeler moet zijn, maar vindt dat eigenlijk alleen maar leuk.

quote

Onze consultants hebben wekelijks contact met professionals en opdrachtgevers, zodat de band hecht blijft. En misschien nog wel hechter!

Alleen op een kamer

Calculator Wouter is net gestart met zijn nieuwe baan via Voort. Na een hartelijk welkom zit hij nu alleen op een kamer. Op kantoor, dat wel. De 1,5 meter afstand lukt zelfs tijdens vergaderingen meer dan prima.

De maatregelen van het RIVM worden keurig nageleefd. En de lopende projecten buiten? Die gaan gewoon door en ook het onderhoud houdt iedereen bezig.

Nooit eerder thuisgewerkt

Senior werkvoorbereider Dirk werkt sinds september op kantoor, maar zit nu thuis aan de keukentafel. Hij heeft in z’n hele leven nog nooit thuisgewerkt. Dat lukt goed, want alles is gestructureerd en de faciliteiten zijn aanwezig. Er blijft geen werk liggen.

Wel mist hij de sociale contacten en directe feedback. Over een jaar mag Dirk met pensioen, dus hopelijk kan hij snel weer de gezelligheid van kantoor opzoeken.

Dus, hoe gaat het?

Het is even wennen, maar opdrachtgevers hebben het goed geregeld. Iedereen neemt zijn verantwoordelijkheid om het virus in te dammen. Onze consultants hebben wekelijks contact met professionals en opdrachtgevers, zodat de band hecht blijft. En misschien nog wel hechter! Videobellen geeft tenslotte sneller een inkijkje in elkaars leven, waardoor de relatie nog persoonlijker wordt.

Zoek jij een nieuwe baan of traineeship in de civiele techniek?

Goede gesprekken

We sparren met elkaar om goed en gezond aan het werk te blijven. Heeft een professional door het wegvallen van een project ruimte voor extra werk, dan kijken we samen naar oplossingen. De samenwerking wordt niet alleen opgezocht om vacatures te vervullen, maar juist ook voor de begeleiding van professionals. Met goede gesprekken tot gevolg. Zo komen we samen deze crisis wel door!

De perfecte baan in de civiele techniek

Zoek jij een nieuwe baan of traineeship in de civiele techniek? Bekijk direct de vacatures of laat ons een baan voor jou vinden. Volg de webinar en laat je vrijblijvend informeren over de mogelijkheden. Want die zijn er nog volop! Intakes en sollicitaties vinden gewoon online plaats.