Blog

Veelgestelde vragen over het werken bij Voort

3.5 min. leestijd 30 augustus 2019

Je hebt een leuke vacature bij Voort gezien of je hebt een consultant gesproken en vraagt je af wat het werken bij Voort precies inhoudt. Dat kunnen we ons voorstellen, daarom hebben we de veelgestelde vragen en antwoorden voor jou op een rij gezet.

Veelgestelde vragen

Kom ik bij Voort in dienst?

Je komt bij Voort in dienst, maar gaat aan de slag voor één van onze opdrachtgevers. Wij zijn als jouw werkgever verantwoordelijk voor zaken zoals loopbaanbegeleiding, ontwikkelingsmogelijkheden, salaris en arbeidsvoorwaarden.

Wat voor contract krijg ik?

Dit kan verschillen, maar in de meeste gevallen krijg je een jaarcontract van ons. Mocht je op zoek zijn naar een tijdelijk project, dan zijn daar ook altijd genoeg mogelijkheden. In dit geval krijg je een contract van de duur van het project.

Wat zijn de opleidingsmogelijkheden?

Ontwikkeling zetten wij voorop. Als starter in de techniek kun je een traineeship of opleiding volgen. Bekijk hier de traineeships. Daarnaast kunnen alle professionals die in dienst zijn trainingen volgen aan de Voort Academy. Lees hier meer over de trainingen. Ook krijg je een jaarlijks opleidingsbudget t.w.v. € 1250,- om te besteden aan opleidingen en trainingen. En er is de mogelijkheid om een externe coach in te schakelen om verder te groeien. Lees meer over coaching en het opleidingsbudget.

Werken aan je ontwikkeling bij de Voort Academy

2 min. leestijd 13 augustus 2019

Wat zijn de doorgroeimogelijkheden?

Er zijn diverse mogelijkheden bij Voort om door te groeien in je functie. Er zijn veel professionals die jaren via ons blijven werken voor verschillende opdrachtgevers om zo meer kennis en ervaring op te doen. Uiteraard kun je ook via Voort doorgroeien bij dezelfde opdrachtgever als deze hier de kansen voor biedt. Of je komt in vaste dienst en gaat op projectbasis aan de slag bij diverse opdrachtgevers.

Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?

Als je gesolliciteerd hebt of benaderd bent, dan volgt er eerst een kennismakingsgesprek. Bevalt dit van beide kanten? Dan stellen we je in overleg voor aan één of meerdere opdrachtgevers. Zij nodigen je eventueel uit voor een gesprek, dat we samen kunnen voorbereiden. Ben jij positief? En de opdrachtgever ook? Dan start je met je nieuwe baan via Voort.

Wat als je toch niet tevreden bent met een baan?

We doen altijd ons best om de juiste baan voor jou te vinden. Door middel van kennismakingsgesprekken, een test en onze ervaring lukt dit in bijna alle gevallen. Het kan wel eens voorkomen dat uiteindelijk blijkt dat het toch geen goede match is (vanuit jou of de werkgever). Kaart dit dan gewoon aan bij ons, zodat we (samen) kunnen kijken naar een passende oplossing. Dit kan een baan zijn bij een andere opdrachtgever van Voort, een andere functie of een oplossing buiten Voort om. We staan in ieder geval klaar om alle mogelijkheden met je door te nemen. We willen namelijk dat jij blij wordt van je baan!

Op zoek naar een technische baan die bij je past?

Vertel ons je ambities en wat je zoekt in een baan en wij gaan voor jou op zoek!

Hoe is de begeleiding vanuit Voort?

Je wordt door één of meerdere consultants begeleid tijdens het sollicitatieproces. Maar ook daarna zie je jouw consultant(s) nog met regelmaat. Er zijn meerdere evaluatiemomenten per jaar om te bespreken hoe het met je gaat. Ook wordt er uiteraard gekeken naar de ontwikkelingsmogelijkheden die bij jou passen. Dit zijn onder andere trainingen van de Voort Academy, coaching en het opleidingsbudget.

Wat is het salaris?

Er zijn vaak aannames dat je bij een detacheerder minder betaald krijgt dan wanneer je direct bij een opdrachtgever in dienst gaat. Dit is echter niet waar. Sterker nog, het is wettelijk bepaald dat dit niet eens mag. We houden marktconforme salarisschalen aan die verschillen per functie en afhankelijk zijn van onder andere het opleidingsniveau en aantal jaren werkervaring.

Hoeveel vakantiedagen krijgen ik?

Je krijgt 25 vakantiedagen (op basis van een fulltime dienstverband). Atv- en adv-dagen zijn afhankelijk van de cao van de opdrachtgever.

Weet jij welke technische functie echt bij je past?

Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan en kom erachter van welke baan jij blij wordt!

Kan ik een vrijblijvend gesprek aanvragen?

Het is zeker mogelijk om een gesprek aan te vragen zonder dat je direct voorgesteld wordt bij onze opdrachtgevers. Dit doen we altijd in overleg. Door een adviesgesprek aan te vragen, kunnen wij je helpen om uit te zoeken welke functie in de techniek bij je past. Uiteraard nemen we hierin de mogelijkheden van Voort mee, maar het staat je vrij om hier niets mee te doen.

Heb je nog een vraag? Neem gerust contact op met een consultant bij jou in de buurt. Bekijk hier de vestigingen en contactgegevens.