Blog

De start van de technische trainingen

2 min. leestijd 6 oktober 2017

Een maand geleden is het Jong professional programma van start gegaan. Ondertussen hebben alle jong professionals de eerste persoonlijke training van twee dagen afgerond. Op de planning voor het komende jaar staan nog 3 persoonlijke trainingen. Ook de start van de technische trainingen komt eraan.

De eerste persoonlijke training

De training Het merk “IK” kwam als eerste aanbod in het Jong professional programma. In deze training stond de jong professional zelf centraal. Aan de hand van de DISC-test, oefeningen, groepsopdrachten, rollenspellen en gesprekken ontwikkelden zij relevante inzichten en vaardigheden met betrekking tot hun persoonlijke effectiviteit. Daarom werd de tweede training door iedereen afgesloten met een korte pitch over zichzelf. Zo vertelden zij wat hun kwaliteiten zijn, waar ze nu werken en waar ze naartoe willen groeien.

De reacties op de training waren positief. “Je leert jezelf beter kennen door de oefeningen en opdrachten. Hierdoor weet je hoe jij communiceert en kun je hierin rekening houden met hoe het overkomt op anderen.” Ook het leren kennen van jong professionals werd als een leuke bijkomstigheid ervaren.

“De onderlinge gesprekken met collega’s waren leuk. Daarnaast geeft het een fijn gevoel dat je het niet fout kunt doen en je de ruimte krijgt om te groeien.”

Op naar de technische trainingen

Deze maand is de start van de technische trainingen. Onderwerpen zoals Revit basis, Revit MEP, Total Station en Aanbesteden & Contracteren staan op de agenda voor onze jong professionals. Dit wordt voor hen de eerste van de zeven opleidingsdagen om een specialist te worden in hun eigen vakgebied.

Meer weten over het Jong professional programma van Voort? Kies over welk programma je meer wilt lezen en kom erachter waar jong professionals zich een jaar lang in gaan verdiepen.