Blog

Voort gaat met TVVL samenwerken

3 min. leestijd 2 juni 2017

Ontwikkeling en groei staat voorop. Daarom kunnen onze professionals ieder jaar 3 trainingen van de Voort Academy (kosteloos) volgen. Daarnaast bieden we jong professionals de mogelijkheid om na hun studie door te blijven leren met onze opleidingsprogramma’s. En ook technische professionals met enkele jaren werkervaringen kunnen bij ons doorgroeien. Met de opleidingsprogramma’s wordt ingespeeld op de huidige kennisvraag in de arbeidsmarkt.

Doorgroeien binnen installatietechniek

Als je geen starter meer bent op de arbeidsmarkt en al enkele jaren werkervaring hebt, kun je deelnemen aan de opleiding installatietechniek. Voor alle werktuigbouwkundigen en elektrotechnici heeft Voort, in samenwerking met Cadac Group en TVVL, een mooi ontwikkelingstraject op het gebied van hogere elektrotechniek of luchtbehandelingstechniek. Dit programma bestaat uit diverse modules, en duurt twee jaar. Het eerste halfjaar staan er Revit trainingen gepland. Deze worden verzorgd door Cadac. Daarna worden de trainingen door TVVL opgepakt. Na (succesvolle) afronding ontvangen deelnemers een post HBO-diploma.

De trainingen van TVVL

Het tweede halfjaar bestaat uit een instroommodule wiskunde en natuurkunde. Deze is verplicht voor alle deelnemers, zodat TVVL ervoor kan zorgen dat iedereen op het juiste kennisniveau zit. Vervolgens gaan de professionals zich verder ontwikkelen in hogere elektrotechniek of luchtbehandelingstechniek. Een aantal van de modules worden afgesloten met een examen voor het TVVL certificaat.

Samenwerking met TVVL

Waarom gaat Voort met TVVL samenwerken? TVVL is een organisatie met veel kennis op het gebied van onder andere installatietechniek, elektrotechniek en werktuigbouwkunde. Vakgebieden waar een grote behoefte is aan vakkundig personeel. Met de trainingen van TVVL kan Voort een opleidingsprogramma van installatietechniek bieden waarmee professionals de kennis verwerven waar in de praktijk om gevraagd wordt.