Blog

Ons zusje koen gaat ook ICT professionals en projecten matchen

13 april 2021

Er is een groot tekort aan gekwalificeerde ICT-professionals. In tegenstelling tot vele andere sectoren is het aantal vacatures voor ICT’ers onverminderd groot. Ook in tijden van corona en economische onzekerheid. Daarom gaat ons zusje koen als interimorganisatie ICT-professionals verbinden aan uitdagende projecten.

Het tekort aan ICT-personeel vertraagt de digitale ontwikkeling bij veel bedrijven en instellingen in heel Nederland. Terwijl het belang van een goed functionerende ICT-infrastructuur door het thuiswerken en de enorme groei van online verkopen alleen maar is toegenomen.

Veel ervaring met schaarste

Interimorganisatie koen, net als Voort onderdeel van The Employment Group, gaat de uitdaging op deze schaarse arbeidsmarkt aan. koen richt zich op sectoren waar personeelsschaarste heerst. Zo heeft koen veel ervaring met het plaatsen van personeel voor de overheid en techniek.

“Met ervaren professionals op projectbasis kunnen organisaties weer groeien”, zegt koen-directeur Patrick van den Berg. koen neemt de ICT-professionals direct in vaste dienst. “Wij zien dat onze aanpak aansluit bij wat professionals willen: werk op projectbasis dat aansluit bij hun ambities en persoonlijke ontwikkeling, zonder de angst zonder werk te komen zitten.”

quote

Bij koen versnellen professionals en bedrijven hun groei.

Voortdurend ontwikkelen

Bij koen worden professionals gedegen voorbereid op een nieuw project, indien nodig met specifieke bijscholingsprogramma’s of cursussen. Zo kunnen de medewerkers van koen zich voortdurend ontwikkelen en kunnen de klanten rekenen op state-of-the-art kennis en op zeer gemotiveerde ICT-medewerkers.

Ondanks de krapte op de arbeidsmarkt voor ICT-professionals ondervindt koen dat veel opdrachtgevers door de huidige economische onzekerheid op zoek zijn naar flexibiliteit. Ook willen ze de vaste kosten in de hand houden waardoor ze huiverig zijn voor het aannemen van mensen in vast dienstverband. Werken met interimprofessionals heeft als voordeel dat ze zelf geen kostbare werving en selectie hoeven te organiseren, geen werkgeverslasten- en risico’s dragen en geen personeel hoeven te ontslaan als het tegenzit.

Het artikel gaat hieronder verder.

5 voordelen waardoor detachering een goede keuze is

3 min. leestijd 18 mei 2021

Over koen

koen detacheert als interimorganisatie specialistische professionals binnen de overheid, techniek en de ICT aan verschillende opdrachtgevers in Nederland. Deze professionals komen bij koen in vaste dienst en werken op projectbasis voor diverse opdrachtgevers. Zij staan voor kennis, kunde en karakter. Experts binnen het vakgebied. Vaardig en nooit uitgeleerd. koen heeft als doelstelling zowel professionals als opdrachtgevers verder te brengen.

ICT-vacatures

Ben je toe aan meer afwisseling én zekerheid als ICT-professional? Bekijk dan eens de ICT-vacatures bij koen. Je krijgt een vast contract en werkt aan projecten die aansluiten bij je ambities. Zo versnel je jouw groei.

Zoek je ICT-professionals?

Versnel de digitale ontwikkelingen in je organisatie met de juiste ICT-professional op projectbasis. Commercieel managers Martijn en Stefan drinken graag een bakje koffie om je wensen te bespreken. Naar hun contactgegevens.