Blog

Het nieuwe jaar beginnen met goede voornemens

2 min. leestijd 1 januari 2020

Een nieuw jaar is begonnen. Dat betekent nieuwe kansen en goede voornemens. Ieder jaar neemt meer dan de helft van de Nederlanders zich voor om het leven op een positieve manier om te gooien. Vooral jongeren hebben jaarlijks één of meerdere voornemens. Afvallen, meer sporten en zich minder druk maken, dat is de top 3 van goede voornemens. Maar ook meer focus op ontwikkeling en een andere baan vinden is voor veel mensen belangrijk.

Goede voornemens: verder met je ontwikkeling

Een opleiding afronden, nieuwe opleiding beginnen of een start maken met een cursus. Ontwikkeling staat hoog op het lijstje met goede voornemens. Niet alleen voor het uitbreiden van kennis of verbeteren van vaardigheden, ook persoonlijke ontwikkeling is voor met name jongeren erg belangrijk.

Een andere baan vinden in 2020

Nog geen baan of op zoek naar een andere werkgever? Dan kan 2020 jouw jaar worden. Het aantal werkelozen wordt steeds minder en door de groeiende economie komt er dit jaar een enorme hoeveelheid aan vacatures bij. In de technische sectoren is de arbeidsmarkt al erg krap, maar dit zal alleen nog maar toenemen in 2020. Hét moment om je goede voornemen waar te maken en te solliciteren naar een andere baan.

Een beetje hulp nodig?

Goede voornemens volhouden is niet heel makkelijk. In de praktijk valt het vaak heel erg tegen. Na enkele weken zijn de meesten al afgehaakt. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het waarmaken van je goede voornemen om van baan te wisselen? Zet onze consultants dan voor jou aan het werk en laat hen de baan vinden die bij je past!