Blog

Kennis opdoen en netwerken op de GeoBuzz

4 min. leestijd 25 november 2016

Voort was afgelopen week aanwezig op de GeoBuzz in Den Bosch. Dit is een landelijke beurs over de ontwikkelingen van geografische informatie en het gebruik ervan. Op de beurs waren onder andere kennisorganisaties, overheden en bedrijven aanwezig. Voort stond er samen met twee van onze professionals om de bezoekers te leren kennen, samen te sparren en meer kennis op te doen over recente ontwikkelingen in het vakgebied.

Het programma van de GeoBuzz

Voor beide dagen was er een interessant programma samengesteld door de organisatie van de GeoBuzz in samenwerking met onder andere DataLand, GIN, Kadaster en het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Workshops over recente ontwikkelingen

Op 22 november bestond het programma van de GeoBuzz uit workshops over recente ontwikkelingen binnen geo-informatie. Bezoekers van de beurs kwamen door de workshops meer te weten over onder andere big data, BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie) en innovatie in het vakgebied. Ook een Mapathon, ofwel een Missing Maps event, stond op het programma. Met als doel om gebieden waar regelmatig rampen gebeuren, en dus hulpacties nodig zijn, gedetailleerd in kaart te brengen. Dit werd gedaan op basis van luchtfoto’s en satellietbeelden.

GeoBuzz studentendag

De tweede dag van de GeoBuzz stond in het teken van studenten. Er was een speciaal studentenprogramma samengesteld. De focus van het programma lag op netwerken. Zo werden er sessies gegeven over hoe je het beste kunt netwerken. En de studenten gingen op speeddate met geo-professionals. Ook werden er net als op dinsdag workshops gegeven. De onderwerpen waren onder andere de omgevingswet en GIS.

Opvallend aan de GeoBuzz

Er was een nieuwe trend rondom gadgets te zien op de GeoBuzz. Hierdoor lijkt het er op dat het steeds meer een technologische beurs begint te worden. Ook viel het op dat veel professionals merken dat de economie weer begint aan te trekken. Hierdoor wordt er steeds vaker overwogen om ontwikkeling boven vastigheid te kiezen.

Tijdens de beurs heerste er veel onduidelijkheid omtrent de nieuwe wet DBA. Heb jij hier ook vragen over? Neem contact op met één van onze consultants.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.

Lees meer