Blog

Genoeg baankansen in de techniek

2 min. leestijd 15 februari 2018

Goed nieuws vanuit het UWV. Uit hun statistieken blijkt dat er steeds minder werkelozen zijn. Ook in de wereld van de techniek is het werkeloosheidspercentage flink gedaald. Ondanks deze daling zijn er in Nederland nog steeds duizenden technische vacatures die opgevuld moeten worden. In de techniek zijn er dus genoeg kansen om aan een baan te komen.

De voordelen van werken en leren tegelijk

3 min. leestijd 30 april 2021

Banen voor het oprapen

De behoefte aan goed opgeleid personeel is groot. Er is vooral veel vraag naar specialisten zoals installateurs en monteurs. Maar ook calculators, werkvoorbereiders en ontwerpers zijn steeds moeilijker te vinden. Dat biedt kansen voor werkzoekenden. Door de focus op ontwikkeling te leggen, kunnen mensen verder groeien en gemakkelijker een baan vinden in de techniek. Dit kan bijvoorbeeld ook door werken en leren te combineren.

De voordelen van een talentprogramma

3 min. leestijd 29 april 2021

Opleiden van technische professionals

Ook Voort legt de focus op ontwikkeling. Zo kunnen onze professionals altijd blijven werken aan hun ontwikkeling, op zowel persoonlijk als professioneel vlak. En voor starters op de arbeidsmarkt, die niet kunnen kiezen tussen werken en doorstuderen, hebben we een mooi programma waarbij ze niet hoeven te kiezen. Geld verdienen én ontwikkeling! Door de combinatie van werken en leren komt de meest recente vakkennis aan bod. Zo leren jong professionals alle kneepjes van het vak en leren ook zichzelf beter kennen. Zo groeien ze in een hoog tempo naar een ervaren professional waar de sector om staat te springen.

Benieuwd naar jouw positie op de technische arbeidsmarkt? Vraag om advies aan één van onze consultants. 


Bron: UWV