Blog

Voort en Heijmans op Schiphol

3 min. leestijd 30 oktober 2018

Samen met BAM heeft Heijmans een mooi project binnengehaald, namelijk het uitbreiden en onderhouden van terminals 1 & 2 op Schiphol. Heijmans streeft naar een langdurige samenwerking met Schiphol.

Wat gaat er gebeuren?

Schiphol heeft een zeer dynamische omgeving. Vanaf de luchthaven Schiphol neemt de stroom van reizigers nog altijd toe. Het is daarom goed dat de start- en landingsbanen, terminals, bagagebanden en winkels nauwlettend in de gaten worden gehouden om tijdig met het onderhoud te starten. Op dit moment ligt het onderhoud van de start- en landingsbanen al bij Heijmans. Verder worden ook alle omliggende rij- en taxibanen, waterafvoer, het gras tussen de banen en dienstwegen op het terrein onderhouden door het bouwbedrijf. Deze samenwerking is nu verlengd, en daar komt vanaf 2019 ook nog het onderhoud van de terminals 1 & 2 van Schiphol bij. Deze werkzaamheden zijn voornamelijk gericht op installatietechniek en bouw.

Personeelstekort oplossen door samen te werken

2 min. leestijd 27 oktober 2017

Het project Schiphol

Eerder dit jaar startte Schiphol met het uitzetten van de aanbesteding ‘Main contracts 2019’. Voor hun zes percelen waren ze op zoek naar een vaste partner voor de bouw, verbouw en onderhoud van de infrastructuur. Belangrijk hierbij was dat in de inschrijving duidelijk beschreven werd wat de bijdrage wordt aan de ambitie om ‘Europe’s Preferred Airport’ te zijn. Dit was dan ook een doorslaggevende factor bij het beoordelen van de inschrijvingen op de aanbesteding. Daarnaast lag de nadruk op het verbeteren van de bedrijfsvoering, kostenoptimalisatie, duurzaamheid en innovaties.

Benieuwd naar alle functies op het project Schiphol?

Neem contact op met Werner Falke.

Heijmans, Schiphol en Voort

Wat hebben wij daarmee te maken? Simpel, wij zijn een belangrijke partner voor Heijmans in het selecteren van de juiste professionals. Je weet vast al dat je via ons bij Heijmans kunt werken, en ook voor het project Schiphol zijn er genoeg openstaande vacatures. Voornamelijk professionals uit de vakgebieden elektrotechniek, werktuigbouwkunde en bouwkunde zijn hard nodig, zoals werkvoorbereiders, uitvoerders, projectleiders en monteurs. Heb jij werkervaring en ben je benieuwd naar het project? Neem dan contact op met Werner Falke of Ceciel Schwartzenberg.

Benieuwd wat Heijmans doet op Schiphol?

De komende maanden werken de partijen verder aan de aangeboden plannen. Deze worden afgestemd met Schiphol en als alles goedgekeurd wordt, wordt er naar verwachting in april 2019 van start gegaan met de eerste werkzaamheden.